Eurofarm ostvario najveći klupski uspeh, Ćirković: Bićemo nezgodan rival svima - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Eurofarm ostvario najveći klupski uspeh, Ćirković: Bićemo nezgodan rival svima

Eurofarm ostvario najveći klupski uspeh, Ćirković: Bićemo nezgodan rival svima

zika.bogdanovic
0 komentar

Iako je većini bitoljskih ljubitelja rukometa u srcu Pelister, a u živom sećanju utakmice iz vremena SFRJ, ali i postjugoslovenskog doba kada je tim u zelenim dresovima pravio uspehe i na međunarodnoj sceni, mlađi rukometni brat iz hale „Boro Čurlevski“, Eurofarm Rabotnik, hit je kada je reč o jesenjoj makedonskoj, ali i regionalnoj rukometnoj sceni.

Klub koji igra svoju treću superligašku sezonu u MK rukometu, napravio je dosta do sada igrajući finale nacionalnog Kupa, etabliravši se kao treća snaga domaćeg rukometa. Pravi iskorak, međutim, napravljen je ove sezone dolaskom srpskog trenera Đorđa Ćirkovića, koji je jedan od proklamovanih ciljeva već ostvario – plasman u grupnu fazu EHF Kupa.

Osvajač titule sa novosadskom Vojvodinom i jedan od najboljih stručnjaka sa srpskim pasošom na svim meridijanima, sa sastavom relativno skromnog potencijala za evropske uslove, već je napravio dosta, a izazovi u grupnoj fazi tek predstoje. Zovu se Hanover, Tatabanja i Nexe. Antonio Karlos Ortega, Vladan Matić i Hrvoje Horvat dovodiće svoje timove u Bitolj počevši od februara…

  • Smatram da smo napravili lep rezultat za grad Bitolj i sam klub, ali i za makedonski klupski rukomet. To je važno napomenuti jer su nam rezultati reprezentacije i klubova omogućili da krenemo od trećeg kola EHF Kupa. Sam pogled na „društvo“ u koje smo ušli, uz pogled u retrovizor, odnosno, timove koji nisu uspeli da se plasiraju, našem rezultatu daje još veći značaj. Nekoliko stvari nam je išlo na ruku pred ovaj dvomeč. Prvo, imali smo gotovo mesec dana da pripremimo mečeve i da tempiramo formu. Drugo, stil igre švajcarske ekipe nam je u potpunosti odgovarao. Ono što me najviše obradovalo je reakcija predsednika, uprave i igrača posle meča u Švajcarskoj. Pokazali su sreću, ali ne i zadovoljstvo, sto znači da je za sve nas to bio očekivan ishod– kaže Đorđe Ćirković za Balkan-Handball.com i dodaje:
  • Očekujem da kroz jake mečeve podignemo nivo igre kako bismo to materijalizovali u doigravanju za prvaka. A s’ druge strane ne bismo baš bili zadovoljni sa ostavljanjem dobrog utiska bez osvojenih bodova. U tom smislu, bićemo nezgodan rival svima, posebno u Bitolju.

Rivali su nemački Hanover, mađarska Tatabanja i hrvatski Nexe…

  • Ni manje zvučne grupe, ni više kvaliteta! Slična je priča kod Nexea i Tatabanje. Višegodišnja stabilnost ekipa i trenerskog kadra dovela ih je do toga da pobeđuju, prethodnih sezona neprikosnovene, Zagreb i Vesprem. Činjenica koja govori sama za sebe. Hanover je bundesligaš sa španskim šmekom i uprkos trenutnoj rezultatskoj krizi, može svakoga da pobedi – jasan je Ćirković.

Eurofarm Rabotnik takmičenje u grupnoj fazi počinje iz Hanovera devetog decembra, a sedam dana kasnije dočekuje Tatabanju. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball