EHF EURO 2018: Slovenke i Hrvatice spakovane, Crnogorke za dva, a Srbija može i do sva četiri boda - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2018 - žene EHF EURO 2018: Slovenke i Hrvatice spakovane, Crnogorke za dva, a Srbija može i do sva četiri boda

EHF EURO 2018: Slovenke i Hrvatice spakovane, Crnogorke za dva, a Srbija može i do sva četiri boda

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Pred treće kolo u Nantu ostaje pitanje koliko će bodova Srpkinje preneti u glavnu fazu takmičenja u kojoj se grupa A ukršta sa grupom B iz koje Ruskinje dolaze sa sva četiri boda, a Francuska i Crna Gora će podeliti megdan za preostala dva.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića mogle bi da startuju u narednoj fazi, i bez bodova, ali i sa maksimalnih četiri.

U slučaju pobede nad Danskom, reprezentacija Srbije osiguraće dva boda, a četiri bi imala ako pre toga Poljska savlada Švedsku i pošalje je kući. U slučaju remija ili pobede Švedske u tom susretu, Srbija bi borbu za polufinale započela sa dva boda.

U slučaju poraza od Danske, i dalje postoji šansa da Srbija prenese dva boda u glavnu fazu EP 2018. Za to će biti potrebno da Poljska savlada Švedsku sa četiri i više gola razlike, kako bi u krugu (trojna tabela Srbija +6, Švedska +1, Poljska -7) bila ispred Šveđanki.

Treće kolo grupa A u Nantu
Švedska – Poljska 18 časova
Danska – Srbija 21.00

Reprezentacija Crne Gore će u istom terminu pokušati da dođe do dva boda za glavnu fazu protiv domaćina Francuske, dok je od ranije poznato da će duel Rusije i Slovenije biti revijalnog karaktera za Ruskinje, ali ne i za Slovenke, koje još uvek računaju na 13. mesto, koje bi moglo da ih odvede u prvi šešir pred žreb za SP 2019 u Japanu. Četa Evgenija Treflova je obezbedila četiri boda za nastavak takmičenja.

Mandatory Credit © Anze Malovrh
www.kolektiffimages.com/

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball