Evropa dobija novog prvaka: Olborg skinuo krunu Magdeburgu - Hansen će imati još jednu šansu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Evropa dobija novog prvaka: Olborg skinuo krunu Magdeburgu – Hansen će imati još jednu šansu!

Evropa dobija novog prvaka: Olborg skinuo krunu Magdeburgu – Hansen će imati još jednu šansu!

Marko Marjanović
0 komentar

Prvi finalista EHF Lige šampiona za sezonu 2023/2024 je ekipa Olborga, koja je „za dlaku“ bila bolja od branioca trofeja Magdebruga – 28:26 (11:11). 

Nije nikako mogao izostatki još jedan spektakl u hramu rukometnog sporta. Pune tribine Lankses arene uživale su u spektakulranom, potpuno neizvesnom duelu rukometnih velemajstora sa obe strane. Šezdeset minuta egala i nadmetanja legendarnih asova po lepom će pamtiti danski prvak – zasluženo.

Razrešenje drame, tokom koje nijedan rival nije uspeo da se odlepi ozbiljnije, dobili smo u poslednjih 120 sekundi. Kao nebrojano puta do sada, do finiša neučinkoviti Niklas Landin ukazao se kao prevaga, kada je pri vođstvu svog tima 26:25, a minut i po pre kraja, odbranio pokušaj Magnusonu, posle čega je najbolji pojedinac meča, desni bek Hokser, pogodio za 27:25. Smanjio je Magdeburg iz sedmerca 30-ak sekundi pre kraja, ali je sjajni Barthold stavio tačku na meč. 

https://x.com/ehfcl/status/1799450758338748861

Olborg će zasluženo igrati drugo finale Lige šampiona. Danski predstavnik je igrao bolju odbranu, utisak je da je lakše dolazio do pogodaka. Iako nije imao očekivano podršku golmana, sastav odlazežeg trenera Stefana Madsena nije dozvolio protivniku da raširi krila čitavim tokom meča.

Mads Hokser Hangard je dao osam golova u pobedničkom tim. Norvežanin Sebastijan Bartold je postigao šest, a po pet Tomas Arnoldsen Mikel Hansen. Fabijan Norsten je imao osam odbrana, a Niklas Landin samo četiri, ali zlata vrednu koja je i prelomila meč na 90 sekundi pre kraja.

Omar Ingi Magnuson je postigao 10 pogodaka u redovima nemačkog šampiona. Matijas Miše i Feliks Klar po četiri, a Janus Dadi Smarason tri. Gisli je samo dva puta pogodio, MVP Bundeslige Magnus Saugstrup je bio zaustavljen na crti, samo se jednom upisao u listu strelaca. Sergej Ernandez je zaustavio devet udaraca.

 

Jeste Omar Ingi Magnuson bio teško zaustavljiv, ali su Melgard i Hald kao najodgovorniji u defanzivnoj zoni Olborga, dovoljno otupeli oštrice protivničkog napada. Sjajnom odbranom, doveli su Mikela Hansena u priliku da se od rukometa oprosti jedinim velikim trofejom koji mu nedostaje u karijeri.

Poslednji meč velikog asa, biće finale Lige šampiona, na najkultnijem rukometnom borilištu. A protivnik će biti jedan od dva najveća rukometna giganta, složiće se mnogi – Barselona ili Kil, koji svoje polufinale počinju od 18.00.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball