EVROPA PRIHAJAMO: Trimo Trebnje slavi najveći uspeh u istoriji kluba! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

EVROPA PRIHAJAMO: Trimo Trebnje slavi najveći uspeh u istoriji kluba!

Trimo Trebnje slavi najveći uspeh u istoriji kluba – plasman u Ligu Evrope! Momci Uroša Zormana u u Novom Mestu nakon velike drame savladali Balatonfuredi 23:22 (13:10), i obezbedili plasman u grupnu fazu novoformiranog, drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja. Ovaj par poslednje runde kvalifikacija specifičan je po tome što je odigran samo jedan meč, pošto mađarski tim pre sedam dana nije bio u situaciji da ugosti protivnika zbog problema sa pandemijom koronavirusa.

Trimo Trebnje : Balatonfüred 23:22 (13:10)

Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Rašo 1, Didovič, Grojzdek 1, Dobovičnik 3, Cingesar 1, Hamidović 4, Kotar 3, Kamnikar, Potočnik 2, Kmet, Udovič 1, Grbič 2, Cirar 5, Florjančič.

Balatonfüred: Bösz, Ando, Kemeny 6, Varga 3, Boka 2, Szöllosi, Kohegyi, Denes, Rodriguez 2, Šinkel 2, Ag, Malinović 6, Szücs, Brandt, Draskovics 1, Hatar.

Čitavim tokom prvog poluvremena slovenački predstavnik je vodio, najviše sa tri razlike, prednošću kojom su i otišli na odmor. A onda je usledio pravi rolerkoster u nastavku – Mađari su otvorili drugo poluvreme serijom 4:0 i preokrenuli rezultat, da bi se Trimo Trebnje uzdiglo i povratilo kontrolu, kada je povelo 18:16, ali ne za kratko, pošto je Balatonfuredi preokrenuo na 18:19. Briljirao je u tim trenucima golman gostiju Arian Ando, ali njegovi saigrači u polju to nisu umeli da iskoriste, pa je domaćin ponovo preokrenuo i poveo sa 23:22 golom Gala Cirara, 60 sekundi pre kraja. Mađarski tim nije uspeo da organizuje poslednji napad kako je želeo i izbori produžetke, pa će ekipa Trimo Trebnja igrati grupnu fazu drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja.

Žreb za grupnu fazu je u četvrtak.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *