FRANCUSKA AGONIJA TRAJE: Luka Karabatić propušta EP – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

FRANCUSKA AGONIJA TRAJE: Luka Karabatić propušta EP

Kao nikada do sada, reprezentacija Francuske se suočava sa brutalnim kadrovskim problemima pred Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 30. januara održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Naime, listi igrača koji neće moći da pomognu nacionalnom timu na ovom takmičenju, dodato je i ime Luke Karabatića. Preklajeni pivotmen zbog povrede mišića nije u stanju da nastavi pripreme, pa je selektor Gijom Žil na njegovo mesto pozvao mladog kružnog napadača Nanta, Tea Monara.

Podsetimo, prethodno su zbog povreda otpali Timoti Engesan i Nedim Remili, dok je u novogodišnjoj noći brutalno napadnut i nožem izboden Eloim Prandi. 

Od početka priprema, veliki broj franucskih igrača je testiran pozitivno na koronavirus, tako da je pitanje i da li će svi oni (Nikola Karabatić, Konku, Len, Desbone, Deska, Min…) biti u situaciji da brane boje svoje zemlje na turniru koji će obeležiti početak godine u rukometnom svetu.

Podsetimo, Francuska će mečeve grupne faze igrati u Segedinu, i boriti se sa Hrvatskom, Srbijom i Ukrajinom za jedno od prva dva mesta koje vode u narednu fazu. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *