Francuska liga u usponu – milioni za TV prava! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Francuska liga u usponu – milioni za TV prava!

Francuska liga u usponu – milioni za TV prava!

zika.bogdanovic
1 komentar

Da se neke dobre stvari dešavaju u francuskom klupskom rukometu potvrđuje najnovija vest u vezi sa TV pravima za prenose druge najkvalitetnije lige na svetu. Najjači rang takmičenja, odnosno LNH1 liga gde je aktuelni šampion najbogatiji klub na svetu, Pari Sen Žermen, imaće obezbeđene direktne prenose u narednih pet sezona za sumu od neverovatnih 20 miliona evra!

Zaslužna za ovakav dogovor je medijska kuća beIN SPORTS, filijala čuvene Al Džazire i kompanija koja ima iste vlasnike kao rukometni PSŽ, a koja je već otkupila prava za prenose šampionata sveta 2015. i 2017. godine u muškoj i ženskoj konkurenciji. Sjajni uslovi od 4 miliona evra za jednu takmičarsku godinu iz igre su izbacili francuski Canal + čiji je ugovor obezbeđivao 1,2 miliona evra za TV prava po sezoni. Francuska liga biće dostupna u zemljama na severu Afrike, Bliskog Istoka i u Australiji, dok klubovi mogu da očekuju prihod od najmanje 50 hiljada evra po sezoni.

Nema sumnje da je LNH1 ozbiljan konkurent da u godinama koje slede preuzme primat od Bundeslige, a u finansijskom segmentu kada su u pitanju TV prava načinjen je prvi korak jer SPORT 1, kanal koji obezbeđuje direktne prenose nemačkog rukometa, trenutno obezbeđuje 1,8 miliona evra po sezoni u nemačkom šampionatu. S obzirom da Francuzi ne brinu oko uspeha nacionalnog tima, popularnost rukometa u ovoj zemlji nije ugrožena kao što je slučaj u Nemačkoj.

SRETEN RAŠKOVIĆ

Možda vam se dopadne

1 komentar

niko 12/03/2014 - 15:00

Pa kad će Arena otkupiti prava za LNH1?

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball