Španija suvereno do druge svetske bronze! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Španija suvereno do druge svetske bronze!

Reprezentacija Španije osvojila je treće mesto na 27. Svetskom prvenstvu u Egiptu, zahvaljujući rutinskoj pobedi nad Francuskom 35:29 (16:13). To je druga bronzana medalja za špansku reprezentaciju na Svetskim prvenstvima. S druge strane, „Trikolori“ su tek treći put u poslednjih 20 godina ostali bez odličja na Mondijalima.

Momci Đordija Ribere dominirali su od samog starta, poveli sa 4:0 i do samog kraja nisu dozvolili protivniku da izjednači, iako je Francuska početkom nastavka prišla na gol zaostatka. Briljirao je Rodrigo Korales sa 18 odbrana.

Oslabljeni neigranjem Luke Karabatića i Timotija Engesana, i bez adekvatne golmanske podrške, Francuzi nisu uspeli da pariraju motivisanom protivniku, koji je po svemu prikazanom u zemlji Faraona ovog januara mnogo više zaslužio da se kući vrati sa medaljom. 

ŠPANIJA-FRANCUSKA 35-29 (16-13)

Španija: Alex Dujshebaev 8, Daniel Dujshebaev 6, Aleix Gomez 4, Adrian Figueras Trejo 4, Ferran Sole Sala 4, Raul Entrerrios Rodriguez 4, Aitor Arino 2, Joan Canellas Reixach 1, Daniel Sarmiento 1, Angel Fernandez Perez 1.

Francuska: Hugo Descat 7, Nicolas Tournat 4, Ludovic Fabregas 4, Dika Mem 3, Jean Jacques Acquevillo 2, Valentin Porte 2, Nedim Remili 2, Kentin Mahe 2, Michael Guigou 2, Luc Abalo 1.

Furiozno je „Furija“ krenula u borbu za bronzu, povela sa 4:0, pa 7:2, pa su Francuzi već bili u značajnom zaostatku kada su uspeli da konsoliduju svoje redove. Mogla je Španija možda da sve reši već u prvih 30 minuta, ali je sa dva promašena sedmerca pružila priliku rivalu da unese dozu neizvesnosti u pretposlednjoj utakmici turnira.

U brzoj, atraktivnoj igri sa puno šuteva, Francuzi su nakon par odbranjenih zicera Žerara uspeli da priđu najpre na 10:13, potom i na 13:15, pre nego što je Aleks Dujšebaev pogodio iz teške situacije na isteku prvog dela.

Tim Gijoma Žila je početkom nastavka jedini put prišao na gol zaostatka, ali su Španci ekspresno reagovali i ponovili maksimalnih plus pet, 23:18. Francuska do kraja nije uspela da ozbiljnije zapreti, naprotiv, Španija je povisila na plus sedam i rutinski odradila posao do kraja. Uz Koralesa u odbrani, najviše su doprinela braća Dujšebaev u napadu. Aleks je postigao osam, a Danijel šest golova. 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *