Gislason pred OI: Ciljamo polufinale, ali... - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Gislason pred OI: Ciljamo polufinale, ali…

Gislason pred OI: Ciljamo polufinale, ali…

Marko Marjanović
0 komentar

Selektor reprezentacije Nemačke, Alfred Gislason, ne krije ambicije pred početak Olimpijskog turnira u Tokiju. Nemci će  igrati u grupi sa Španijom, Francuskom, Norveškom, Brazilom i Argentinom. Jasno je da neće biti prostora za opuštenje ni sa jednim protivnikom, a pogotovu ne u prvom kolu protiv Španaca.

-Moramo igrati jako dobro da bi dobili Španiju. Na ovom turniru, oni će biti najiskusnija reprezentacija. Međutim, naš cilj je plasman u polufinale. Znamo da, kako bi to ostvarili, moramo savladati nekoliko velikih, favorizovanih timova. Pa čak i da bi prošli u četvrtfinale. Apsolutno svaki meč ima veliku težinu, svaki bod može determinisati ishod turnira. 

-Naša grupa je prilično izjednačena, mislim da su Francuska, Norveška i Španija vrlo blizu po kvalitetu. Ali, nikako ne smemo potceniti ni ostale, Brazil i Argentina su jako opasni. Mi moramo razmišljati iz utakmice u utakmicu, jer je svaka zahtevna, i krajičkom oka posmatrati kako igra sledeći protivnik – najavio je Alfred Gislason.

Nemačka se nalaziu Grupi A, koja je nominalno  zahtevnija od Grupe B, u kojoj su Švedska, Egipat, Danska, Portugal, Japan i Bahrain.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball