Jakobsen ogorčen: Ponovo smo prevareni, Igre pod ovim uslovima su na štetu sportista! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Jakobsen ogorčen: Ponovo smo prevareni, Igre pod ovim uslovima su na štetu sportista!

Jakobsen ogorčen: Ponovo smo prevareni, Igre pod ovim uslovima su na štetu sportista!

Marko Marjanović
0 komentar

Nešto slično kao na Svetskom prvenstvu u Egiptu – Danci su razočarani restrikcijama koje su ih sačekale po dolasku u Japan! Selektor reprezentacije koja že braniti zlato na Olimpijskim Igrama, Nikolaj Jakobsen, poručuje da ne vidi svrhu održavanja Igara pod ovakvim uslovima.

Do odlaska u olimpijsko selo, Danci su smešteni u vrlo luksuznom hotelu na obali ostrva Okinava, ali, šta to vredi kada im nije dozvoljeno da koriste ni plažu ni bazene. Igračima i stručnom štabu praktično nije dozvoljeno da napuštaju hotelske sobe.

Ja moram da kažem, ne vidim nikakvu svrhu održavanja Igara pod ovakvim uslovima. Ne razumem. Imam utisak da se sve ovo radi za dobrobit ljudi iz svih ostalih sfera života, a na štetu sportista zbog kojih bi Olimpijske Igre i trebalo da postoje. 

Danska Federacija je nekako ispregovarala da igrači mogu koristiti bazen sat vremena dnevno, ali, to je sve od „svežeg vazduha“. Tokom ostatka dana, kretanje je limitirano.

Rečeno mi je, a ja sam verovao, da će uslovi biti nemerljivo bolji od ovih sa kojima se suočavamo na Okinavi. Da smo znali da će ovako biti, otišli bismo odmah u u tokijski trening kamp, gde bar znamo da je kretanje strogo ograničeno i da se prati GPS-om – ljut je Jakobsen.

Prvi meč na olimpijskom turniru, Danska će igrati 24. jula protiv domaćina Japana. Uz njih, grupu B čine još Švedska, Egipat, Portugal i Bahrain.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball