Gorenje nadigralo Nexe u balkanskom okršaju Lige Evrope! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Gorenje nadigralo Nexe u balkanskom okršaju Lige Evrope!

U balkanskom okršaju trećeg kola grupne faze EHF Lige Evrope, rukometaši Gorenja nadigrali su na svom terenu Nexe iz Našica, naneli mu prvi poraz i ostvarili svoju prvu pobedu u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju – 34:28 (19:14). 

Najboljom partijom od početka sezone, slovenački šampion je osvojio vrlo važne bodove, kojima je uhvatio priključak u borbi za jedno od četiri mesta koja vode u narednu fazu. Gorenje je predvodio fenomenalni Aljaž Panjtar. Sa čak 11 odbrana u prvom poluvremenu, najzaslužniji je bio za visoku prednost svog tima, koju su izabranici Zorana Jovičića umesno sačuvali u nastavku.

S druge strane, Nexe nije bio ni senka ekipe koja je u prva dva kola demonstrirala veliki kvalitet, savladavši Eks u gostima i Savenhof kod kuće. 

Do rezultata 10:10, timovi su bili potpuno ravnopravni, a onda se razbranio Panjtar i pokrenuo seriju 4:0, za 14:10. Malo ko je pretpostavio da Nexe do kraja neće uspeti da ozbiljnije ugrozi tu prednost. Vodile su „Ose“ i sa 17:11, gosti su početkom nastavka prišli na 20:17, međutim, jednostavno nije bilo dobre igre u kontinuitetu, kada je sastav Branka Tamšea u pitanju. 

Poslednja dilema razrešena je 10 minuta pre kraja – Vejin je propustio da realizuje sedmerac, a Slatinek Jovičić ekspresno kaznio za novu maksimalnu prednost – 29:22. 

RK GORENJE VELENJE – RK NEXE NAŠICE  34:28 (19:14)

RK GORENJE VELENJE: Panjtar 17 odbrana, Taletović – Grmšek 6, Tajnik 5, Sokolić 4, Pajt 3, Verdinek 2, Haseljić 4, Drobež 1, Slatinek 3, Predović 5, Miklavčić, Kavčić 1, Velić, Starc, Mlivić

RK NEXE NAŠICE: Car 4 odbrane, Kuzmanović 8 odbrana – Tomić 6, Jaganjac 5, Melić 5, Vejin 3, Jelinić 3, Severec 1, Barišić Jaman, Vida, Blažević, Velkavrh 3, Moslavac 1, Kavčić , Markušić, Pribetić 1

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *