Balkan-Handball.com

HIT SEZONE STIŽE U VELENJE – Bezjak sa Magdeburgom napada „Ose“

Tim koji obeležava start sezone u svakom smislu te reči je nemački Magdeburg. Tim Benija Vigerta, posle 100% učinka u Bundesligi i osvajanja IHF Super Globa, započinje takmičenje na novom frontu – EHF Ligi Evrope, gde brani prošlosezonsku titulu.

Nekadašnja ikona Gorenja iz Velenja, čiji je dres nosio od 2008. do 2013. godine, Marko Bezjak, vraća se u klub u kome je stekao punu afirmaciju. Meč u „Rdečoj“ počinje od 18.45.

  • Naravno, lepo je osvajati svaku lovoriku, pa smo i mi bili veoma srećni. Iznad svega, pobedama protiv oba finalista prošlogodišnje Lige šampiona dokazali smo da smo takođe među najboljim timovima i da zaslužujemo da igramo u Ligi šampiona. Osećam se odlično u Magdeburgu. U klubu je sve savršeno organizovano, imamo odlične uslove za trening. Grad takođe ima sve što vam je potrebno za lep život sa porodicom. Bio sam veoma srećan kada sam saznao da smo u grupi zajedno sa Gorenjem. Proveo sam veoma lepih i uspešnih 5 sezona u Velenju. Gorenje je takođe zaslužno za to što je moja karijera krenula u dobrom smeru i što sam tada mogao da pređem u SC Magdeburg. Ekipa Gorenja se nije mnogo promenila od prošle sezone kada je osvojila titulu državnih prvaka. To znači da ponovo imaju dobar mladi tim koji je godinu dana iskusniji. Oni će sigurno biti tvrd orah u domaćim utakmicama za sve timove u Ligi Evrope. Želim im napredovanje u grupi. Očekujem meč sa puno tempa i golova. I Velenje neguje brzu igru kao i mi. Ali nadam se da ćemo na kraju biti uspešniji i osvojiti prva dva boda. Međutim, mogu garantovati da ih ni slučajno nećemo potceniti – rekao je Bezjak u intervjuu za sajt Gorenja.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *