Balkan-Handball.com

Hoće li biti ili neće: Danska Federacija i dalje čeka „zeleno svetlo“ države za EURO 2020

Nema kraja neizvesnosti kada je održavanje Evropskog prvenstva za dame u pitanju. Nakon što se Norveška izjasnila da ne može odrganizovati svoj deo turnira, danska Federacija je bila spremna da preuzme na sebe kompletno takmičenje, ali još uvek nije dobila „zeleno svetlo“ države.

Po rečima čelnika danskog rukometa Pera Bertelsena, prošlog ponedeljka su stigle šokantne vesti u Federaciju da, shodno aktuelnim propisima, Danska ne može da preuzme na sebe organizaciju i druge polovine takmičenja, koje je po „Planu B“ planirano za Kolding i Herning.

Tako da, činjenica je da manje od dve nedelje do planiranog početka šampionata, još uvek ne znamo da li će on uopšte biti održan. Bertelsen tvrdi da svi uslovi postoje, osim političke podrške.

-U ponedeljak smo se susreli sa situacijom kakvu nismo mogli ni da sanjamo, jer su nam iz Vlade rekli  da ne možemo organizovati celo prvenstvo zbog aktuelnih mera koje se tiču profesionalnog sporta. Bili smo šokirani – rekao je Bertelsen.

S druge strane, ministar kulutre i sporta, Džoj Mogesen, ističe da se još uvek radi na pronalaženju rešenja.

-Vlada je u poziciji da uradi sve što može kako bi se prvenstvo odigralo. Prevashodno, mora se nekako pronaći zajednički jezik i zajedničko rešenje sa ministarstvom zdravlja, odnosno da se ne ugrozi zdravstveni sistem ni na koji način – rekao je između ostalog ministar u saopštenju za medije. 

Iako je tvrdio da je pomenuti ministar pozvao Federaciju samo jednom u nedelju za nama, Bertlesen je dogovorio sastanak za nedelju u 11 časova, posle kojeg bi konačno moglo da se zna hoće li biti Evropskog prvenstva za dame.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *