Balkan-Handball.com

Hrabra igra i poraz PPD Zagreba u Zaporožju

U zaostalom meču 8. kola EHF Lige šampiona, Motor je drugi put ove sezone bio bolji od PPD Zagreba, ovoga puta na domaćem terenu – 29:25 (13:13).

Bez Ašanina, Vlaha, Vuglača, Ćavara i Klarice, Zagrepčani su se dosta dobro držali protiv favorizovanog rivala. Na odmor su otišli sa nerešenim rezultatom, baš kao u Zagrebu, početkom nastavku su imali i blagu prednost, ali su brojnim isključenjima pomogli domaćinu da se odvoji na 21:18 u 43. minutu.

Uspeo je borbeni Šipić da iznudi dva isključenja, ali hrvatski šampion to nije iskoristio da priđe ili izjednači, pa su igrači ukrajinskog tima sigurnom igrom u završnici upisali nove bodove. 

PPD Zagreb je i nakon sedam utakmica bez boda u grupi, dok je Motor petom uzastopnom pobedom napredovao čak do četvrtog mesta. Posle tri startna poraza, ekipa Gintarasa Savukinasa je po dva puta pobedio Celje i PPD Zagreb, a u prošloj rundi je iznenadio Nant u gostima.

U poslednjem meču ove kalendarske godine, Zagrepčani će gostovati Celju 23. decembra.

MOTOR – PPD ZAGREB 29:25 (13:13)

MOTOR: Viunik, Maroz; Kubatko, Babichev 1, Malasinskas 4, Pukhouski 2, Denysov 2, Orbović 2, Turchenko, Molina Cosano, Kozakevych 10, Horiha, Burzak 1, Kasai, Minotskyi, Bokhan 7. 

PPD ZAGREB: Jandrić 2 obrane, Ristanović 4 obrane; Šipić 1, Vistorop 3, Mrakovčić 2, Mandić 1, Božić-Pavletić 3, Burić 3, Srna, Obradović 1, Laljek 2, Matanović 8, Ravnić, Hrstić, Grahovac 1, Stojnić. 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *