Balkan-Handball.com

Hrvatska odradila svoje, čeka se pomoć Francuza!

Reprezentacija Hrvatske odradila je ono što je do nje, kada je reč o poslednjem kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske Igre. Sa puno oscilacija u igri, Tunis je savladan 30:27 (14:13), i sada su sve oči uprte u duel Francuza i Portugalaca (21.00), u kojem selekciji Hrvoja Horvata odgovara svaki ishod osim pobede Portugala do sedam golova razlike.

Kao i u prethodna dva meča u Monpeljeu, u igri Hrvatske smenjivali su se dobri i loši momenti, nije bilo željenog kontinuiteta, ali je i to bilo dovoljno za motivisane Tunišane, koji su nisu predavali do samog kraja.

Dva puta je Hrvatska lako prokockala plus tri u prvom poluvremenu, ali je početkom nastavka uspela da stvori odlučujuću prednost. „Kauboji“ su pred završnicu vodili sa sedam razlike i opustili se, što je afrički tim kaznio i zapretio serijom 4:0. Ipak, gol Domagoja Pavlovića otklonio je poslednju dilemu.

Maestralnu partiju, jednu od najboljih u reprezentativnom dresu, odigrao je David Mandić. Pored uobičajnog doprinosa u odbrani, as PPD Zagreba istakao se i u ofanzivnom delu igre, postigavši devet pogodaka. 

HRVATSKA – TUNIS 30:27 (14:13)

HRVATSKA: Šego (10+1), Pešić (0+1); Marić 4, Duvnjak 2, Horvat 7 (3), Karačić, Štrlek, Čupić 1, Musa 1, Mamić, Šebetić, Cindrić 2, Mandić 9, Kozina, Martinović 1, Pavlović 3. 

TUNIS: Maggaiz, Soussi (8); Ben Gahli, Majdub, Fekih, Bannour 2, Souid 1, Mzoughi 1, Boughami 6 (3), Maaref 4, Rzig 1, Toumi 2, Jbeli 3, Darmoul 1, Jaziri 2, Ben Abdalah 4. 

SEDMERCI: Hrvatska 4 (3), Tunis 5 (3)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Mamić 6, Kozina 22, Mandić 27, Musa 55), Tunis 4 minuta (Jbeli 17, Souid 21)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *