Hrvoje Horvat ostaje selektor Hrvatske - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Hrvoje Horvat ostaje selektor Hrvatske

Hrvoje Horvat ostaje selektor Hrvatske

Marko Marjanović
0 komentar

Hrvatski Rukometni Savez odlučio je da Hrvoje Horvat nastavi sa radom kao selektor muške seniorske reprezentacije uprkos nezadovoljavajućem rezultatu na nedavno završenom 15. Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Takođe, njegov prvi pomoćnik ostaće Ivano Balić. 

Podsetimo, reprezentacija Hrvatske završila je kontinentalno nadmetanje na osmom mestu. Pobedila je Ukrajunu, Srbiju i Island, izgubila od Francuske, Crne Gore i Danske, i na kraju remizirala sa Holandijom.

„Kauboji“ su imali ogromne probleme sa koronavirusom, koji je praktično diktirao sastav pred svaku utakmicu. Tokom turnira, kroz nacionalni tim prodefilovalo je više od 30 igrača.

Koordinator HRS-a, Lino Červar:

-Osmo mesto na EP-u daleko je od onoga čemu hrvatski rukomet teži, to je neuspeh, ali neuspeh kojem su kumovale mnoge objektivne okolnosti koje nam nisu išle u prilog. Dovoljno je reći – korona. Na SP se moramo plasirati, moramo izgraditi stabilnu ekipu za Olimpijske igre u Parizu, kao i za SP koje sledi nakon toga, a koje Hrvatska organizuje 2025. zajedno sa Danskom i Norveškom.

Selektor Hrvoje Horvat:

 -Odmora nema, nastavljamo sa radom, moramo se posložiti na najbolji način i izboriti SP. Nadam se da ćemo imati zdravog Domagoja Duvnjaka i sve ostale najbolje na raspolaganju. Na SP se moramo plasirati, bez obzira na to kakvo će biti zdravstveno stanje najboljih igrača. To je imperativ.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball