Hrvoje Horvat: Nije bilo sreće, zona 5-1 nas može vratiti u vrh – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Hrvoje Horvat: Nije bilo sreće, zona 5-1 nas može vratiti u vrh

Pored pantomime i nemog filma, Hrvoje Horvat je nakon pobede nad Bahrainom i oproštaja od Svetskog prvenstva govorio o sadašnjosti i budućnosti hrvatskog rukometa. 

Činjenica jeste da na dva velika takmičenja Horvat nikako nije imao sreće, najpre sa koronom pa sa povredama, koje su mu ovog januara skrojile reprezentaciju.

Postojala je neka nada da se može deklasirati Bahrein sa dvadesetak razlike, a potom verovati u trijumf Egipta nad Danskom, ali tu mogućnost niko nije uzeo za ozbiljno. Hrvati su se čak u prvom poluvremenu mučili sa Bahreincima, bilo je 17:16.

„Rezultat prvog poluvremena sve govori, primili smo previše golova u tom dijelu. Drugo je bilo bolje, noge su bile teške, suci su im pustili duge napade u kojima su nam radili probleme. Napadački dobra utakmica, ali prvo poluvrijeme trebalo je bolje odigrati.“

„Izuzev utakmice s Egiptom, odigrali smo dobar turnir i pokazali zonu 5-1, koja bi trebala biti naš zaštitni znak koji će nas vratiti u vrh rukometa. Vidjet ćemo što će biti“, rekao je selektor Horvat u kameru RTL-a.

„Želimo se boriti za medalju, dijele nas milimetri od toga. Treba nam sreće. Imali smo korona prvenstvo, pa ozljede. Treba sreće, nismo je imali. Na ovom prvenstvu smo dobili 5-1 obranu, ona se pokazala da može biti ubojito oružje u budućnosti. Treba nam sustav, trebamo puhati u isto jedro. Samo tako možemo izaći iz krize“, zaključio je Horvat.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *