Balkan-Handball.com

IHF zabranjuje upotrebu lepka!

Međunarodna rukometna Federacija najavila je odluku da zabrani upotrebu lepka za lopte u rukometu! Krovna organizacija svetskog rukometa već duže vremena testira loptu nad kojom će igrači imati istu kontrolu kao sa lepkom, a za to je kontaktirana kompanija Molten, koja je u razvoj takvog proizvoda investirala više od milion dolara.

Molten privodi posao kraju i takva  lopta „zaživeti“ najkasnije do kraja 2017. godine.

 • Korišćenje lepka predstavlja problem. Nezdravo je za igrače, mnogo dvorana širom sveta ne dozvoljava korišćenje lepka, pre svega zbog neophodnosti čišćenja poda, što donosi nove troškove, ali i zbog toga što lepak uništava podove. Dalje, boja lopte, koja je karakteristična za svako prvenstvo, vidljiva je samo u prvih par minuta mečeva, dok se ne prekrije lepkom. Neki roditelji ne dozvoljavaju deci igranje rukometa upravo zbog korišćenja lepka.

 

Čim Molten pusti loptu u distribuciju, biće uvedeno pravilo zabrane korišćenja lepka. To se očekuje na IHF Kongresu 2017. godine. Pravilo bi tako postalo obavezujuće za sve nivoe takmičenja širom sveta.

4 Comments

 1. vojo

  20/08/2016 at 12:19

  Ovako će lopta isto izgledati i na početku i na kraju meča.

 2. NIKO

  23/08/2016 at 00:08

  IHF i Molten se brinu za zdravlje dece, odraslih i ocuvanja podloga. Znaci oni ce podeliti besplatno svim klubovima lopte…. ili ja to ipak nisam dobro razumeo. KAKVI PREVARANTI

 3. ajme nama

  23/08/2016 at 18:34

  Opet će neki, koji nisu radili fizičko u školi, odlučivati o rukometu. Naravno, uz to ide i mito. Kakve fore prodaju, lopta nije ista na početku i na kraju utakmice! Da li su oni ikad pogledali čitavu utakmicu? Čišćenje hala. Naravno da se trebaju čistiti, ako nisu čiste onda se skuplja prašina. I vrhunska obmana- roditelji ne dozvoljavaju deci da igraju rukomet zbog lepka!
  Vratiće rukomet u 70-te, gde ni Hansen neće biti Hansen.

 4. salem

  27/08/2016 at 23:23

  Obmana naravno da je obmana. Kad ruka bude prekrivena s 3 litra znoja ni ova lopta nece biti lopta:))
  A djeca su vec izgubila draz ljepila, skidanje smole s skolskih borova i jelki.
  A veliki znak obmane je i samo svjestko prvenstvo u Kataru gdje je Molten i bio oficijalni zastupnik. Gdje ce Molten konkurisati Selectu??? To je ko da Zastava 750 konkurise Porchu 911.

  Pa molim vas nigdje veze:). Katarske pare hoce gdje burgija nece;-)

  Lijep pozdrav za sve ljubitelje rukometa i sporta uopste

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *