Balkan-Handball.com

Jakobsen pred Makedoniju: Revanš nije motiv, bitno je samo da odemo na EP

Reprezentacija Danske doživela je neočekivan poraz na gostovanju Makedoniji u Skoplju u okviru treće runde dvalifikacione grupe za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine. U nedelju od 16.00, olimpijski i svetski šampion će uzvratiti domaćinstvo selekciji Kirila Lazarova u Alborgu.

I sam Nikolaj Jakobsen bio je neprijatno iznenađen ishodom meča u makedonskoj prestonici, u kojem je Danska doživela najubedljiviji poraz u poslednjih sedam godina. Međutim, selektor najmoćnije reprezentacije današnjice tvrdi da njegov tim nema poseban motiv u revanšizmu, već da ga jedino zanima plasman na kontinentalno nadmetanje, nebitno da li sa prvog ili drugog mesta.

Najvažnije je da se plasiramo na EP, nebitno da li smo prvi ili drugi. Svakako će biti veliki neuspeh ako skliznemo na treće mesto. Zato je meč sa Makedonijom od velike važnosti za nas. Pokušaćemo da pobedimo tako da budemo ispred njih kada se gleda ukupan dvomeč – rekao je Jakobsen.

U odnosu na duel u Skoplju, koji je Makedonija dobila sa 33:29, Jakobsen je napravio jednu promenu u sastavu – umesto povređenog Lasea Melera, u zapisnik će ući Nikolaj Leso, igrač Alborga u čijoj dvorani će se utakmica odigrati.

S druge strane, Makedonci će biti oslabljeni neiranjem prekaljenog Stojančeta Stoilova, umesto koga će u sastavu biti mladi Alarov.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *