Jakov Gojun o "balkanskoj koloniji" u Berlinu: Izvodim mlađe na pravi put, ovde imamo sve što zamislimo! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Jakov Gojun o „balkanskoj koloniji“ u Berlinu: Izvodim mlađe na pravi put, ovde imamo sve što zamislimo!

Jakov Gojun o „balkanskoj koloniji“ u Berlinu: Izvodim mlađe na pravi put, ovde imamo sve što zamislimo!

Marko Marjanović
0 komentar

Ekipa Fukse Berlina zaradila je priliku da spase sezonu, i rezultate ispod očekivanja u Bundesligi nadomesti uspehom u EHF Ligi Evrope. Tim iz nemačke prestonice plasirao se na fajnal-for novoformiranog takmičenja, zahvaljujući fantastičnom pobedom nad Monpeljeom u revanš meču četvrtifinala.

Jedan od najiskusnijih „Lisica“ je Jakov Gojun, koji igra svoju šestu sezonu u Berlinu. Za to vreme je nastupao na tri fajnal-fora, i osvojio dve titule u EHF Kupu, preteči Lige Evrope.

U razgovoru za Balkan-Handball.com, Gojun se najpre osvrnuo na dvomeč sa Monpeljeom, koji je Fukse Berlin odigrao maksimalno motivisano.

-Još u prvoj utakmici u Monpeljeu pokazali smo da nisu baš vidljivo bolji od nas, odvojili su se u drugom poluvremenu zahvaljujući nekim kontrama i polukontrama. U Berlinu smo se mi nametnuli sa oštrom odbranom i još boljom tranzicijom, nisu nam mogli ništa. Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa od njih – kaže Gojun, i nastavlja:

-Plasman na fajnal-for je lep uspeh za ovaj klub. Ove godine smo dosta kiksnuli u Bundesligi, pitanje je da li ćemo ponovo igrati Ligu Evrope naredne sezone. U mojih šest godina ovde, ovo je četvrti fajnal-for sa Fukse Berlinom To sigurno nije slučajnost, već dokaz velikog kvaliteta. Bez obzira što se igra u Manhajmu, a trebalo je u Berlinu, probaćemo i ovoga puta da osvojimo. 

Formiranje Lige Evrope se ispostavilo kao pun pogodak, ovakav format takmičenja nudi i zahteva veći kvalitet nego EHF Kup ranije…

-Liga Evrope je moćna, dosta kvalitetnih klubova se takmičilo ove sezone. Kada pogledamo ta imena, možemo zaključiti da je ovo mini Liga šampiona. Monpelje je pre tri sezone osvojio Ligu šampiona a sada nije uspeo da se plasira u završnicu Lige Evrope, i to govori o kvalitetu ovog takmičenja. Kup EHF ranije, čini mi se, nikada nije bio ovako zanimljiv. Šteta što igramo pred praznim tribinama, sa publikom bi ovo takmičenje bilo pravi spektakl. Četiri puta smo igrali fajnal-for od kada sam tu, dva puta smo osvojili. Verujem da i ove godine imamo „to nešto“ što osvaja trofeje. Ako budemo igrali kao protiv Monpeljea, ako se svi bacamo na glavu za svaku loptu, mislim da imamo velike šanse.

Jakov Gojun je „vođa“ balkanske kolonije u Berlinu, koju čine još Marsenić, Milosavljev, Vujović, Kopljar, Keskić, a tu je i Dejan Perić kao trener golmana.

-Nama Balkancima je stvarno dobro, super se družimo, mada nas je ovam korona malo ukočila po tom pitanju, Nemci su prilično rigorozni i nema tu puno prostora za improvizaciju. Ali moram reći da nam je u Berlinu lepo. Ovaj grad nam pruža neograničene mogućnosti, šta god nam padne na pamet. Šetnja po prirodi kada je lepo vreme, to je ovde neopisivo. U Berlinu imamo sve. Banda i Vujović koji su poslednji došli su se odlično uklopili, Marsa je za ove tri godine pokazao da je na ozbiljnom nivou. Jedan sam od starijih u ovoj ekipi, vučem ih za sobom kako bi izašli na pravi put. Verujem u ove momke, i verujem da zajedno možemo da napravimo neki veliki uspeh u Berlinu – zaključuje Gojun.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball