Balkan-Handball.com

Japanci lak plen i za Egipat!

Lakše nego što to konačan rezultat govori, reprezentacija Egipta opravdala je ulogu favorita protiv Japana 33:29 (18:11), u okviru trećeg kola grupe B muškog olimpijskog turnira u Tokiju. „Faraoni“ sada imaju učinak od dve pobede i jednog poraza, dok je domaćin i dalje bez poena.

Pobedama nad Portugalom i Japanom, uz poraz od Danske, selekcija Roberta Garsije Paronda došla je na prag ostvarenja primarnog cilja, a to je plasman u četvrtfinale. Međutim, na osnovu do sada viđenog, najbolja afrička selekcija ima kvalitet da se ravnopravno bori i za više od toga.

Trijumf nad sastavom Dagura Sigurdsona nije dolazio u pitanje ni jednog trenutka – već od samog starta stvari su postavljene na svoje mesto, Egipat je poveo sa 3:0, a do odlaska na odmor stekao nenadoknadivih plus sedam. 

Najbolji period igre, Japanci su imali u prvih 12 minuta nastavka, kada su smanjili na 24:20, ali je Jahija povukao ručnu i sa par golova vratio svoj tim na bezbedno odstojanje. U poslednju šestinu utakmice ušlo se sa rezultatom 29:22, pre nego što su domaći uspeli da ublaže poraz u samoj završnici.

U prethodna dva meča trećeg kola ove grupe, Danska je rutinski rešila Bahrain, dok je Švedska ponovo izašla kao pobednik iz dramatične završnice, ovoga puta protiv Portugala. 

JAPAN-EGIPAT 29:33 (11:18)

Japan: Ivašita 8 odbrana, Sakai 5 odbrana – Šuiči Jošida 1, Mizumaši 1, Agarie 4, Tatsuki Jošino 4, Motoki, Doi 3, Vatanabe 5, Tokuda 8, Narita 1, Baig 1, Kasahara, Sugioka 1

Egipat: Hendavi, Etajar 8 odbrana – Sanad 2, Mohamed 2, Šebib 2, Elahmar 8 (4), Seif Eldera 1, Kadah, Jehia Eldera 2, Elvakil 5, Navar 1, Elmasri, Mohamed Ahmed 3, Jahija Omar 7

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *