Repriza i kod dama, Rusija srušila Norvešku za finale! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Repriza i kod dama, Rusija srušila Norvešku za finale!

Repriza i kod dama, Rusija srušila Norvešku za finale!

Marko Marjanović
0 komentar

Drugi finalista ženskog olimpijskog turnira u Tokiju je reprezentacija Rusije, koja je nakon velike borbe eliminisala prvog favorita Norvešku 27:26 (14:11). Kao i pre pet godina u Riju, za zlato će boriti Francuska i Rusija, što znači da ćemo i u muškoj i u ženskoj konkurenciji gledati reprize završnih predstava iz brazilske prestonice. 

Nakon egal igre do finiša prvog poluvremena, Ruskinje su se odvojile serijom 4:0 i odnele na odmor tri gola prednosti, koju su početkom nastavka udvostručile. Odlučujućim se ispostavio novi niz, ovoga od peta pogotka bez odgovora. Zahvaljujući sjajnoj Sedojkinoj među stativama i nadahnutoj Vjahirevoj u napadu, aktuelni olimpijski šampion se od 17:16 odvojio na 22:16. 

Norveška se nije predala, zaigrala je ponovo na prepoznatljivom nivou, ali je kvalitet protivnika bio takav da je preokret bio nemoguć. Minut i po pre kraja, Sana Solberg je smanjila na minimalan zaostatak, ali su Ruskinje uspele da zadrže  loptu do isteka vremena, usled nesmotrenosti Veronike Kristijansen koja je startovala na lice Managarove i dobila isključenje u trenucima kada je protivniku pretila pasiva. 

RUSIJA-NORVEŠKA 27:26 (14:11)

RUSIJA: Sedojkina 11 odbrana, Kalinjina 1 odbrana – Skorobogatčenko, Managarova 2, Ilina 4 (3), Fomina, Makeeva 4, Borovnjikova 1, Vedehinna 3, Vjakireva 9, Sen, Dmitrieva 2, Kuznjecova 2, Gorškova

NORVEŠKA: Lunde 14 odbrana, Solberg – Tomac, Breistol, Sana Solberg 2, Herem, Jakobsen, Bratset 1, Oftedal 2, Merk 10 (6), Skogrand 4, Frafjord 1, Kristinasen 3, Raištad 2

Meč za bronzu: Norveška-Švedska, nedelja 04.00

Meč za zlato: Rusija-Francuska, nedelja 08.00

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball