Junak Lazarov: "Nema favorita u finalu" Šterbik: "Kil jači od sve tri ekipe zajedno" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Junak Lazarov: "Nema favorita u finalu" Šterbik: "Kil jači od sve tri ekipe zajedno"

Junak Lazarov: "Nema favorita u finalu" Šterbik: "Kil jači od sve tri ekipe zajedno"

0 komentar

Ozarena lica Kirila Lazarova i Arpada Šterbika posle izlaska sa terena „Lanxess Arene“, iz koje su ispraćeni salvama zvižduka navijača AG-a, nesposobnih da prihvate poraz svog tima u polufinalu EHF LŠ.

– Znali smo da će biti teško, jer nismo osetili AG, prvi put smo igralis a njima. Tvrdi su, jaki su, dosta smo se namučili. U prvom poluvremenu smo bili uspavani, hteli smo igrati šaha, a to ne ide protiv ovakvih ekipa. Morali smo upotrebiti snagu, zato što su fizički jaki. Došli smo na svoj nivo, stisli odbranu, došle su i odbrane golmana. Sada se treba odmoriti i sutra probati napraviti iznenađenje.

Odigrao si vrhunsku partiju, 11 golova, „ubio“ si Hvita…

– Zadovoljan sam, bez obzira koliko golova da sam dao. Stvarno mi znači da igram finale. Prošle godine sam ga igrao. Prihvatio bih pre utakmice da ne zabijem ni jedan, ali samo da igram finale…

Kil u finalu?

– Finale je finale, u njemu se nikad ne zna. Kil je bio favorit danas, pa ste videli koliko se namučio sa Berlinom. Favoriti postoje do aprila meseca, a od tada se ništa ne zna…

Prošle godine ste lako pali u finalu…

– Imali smo puno pehova. Treba stići do finala, a ako Bog da, ne treba puno da se poklopi, da malo bude sreće i možemo da slavimo – rekao je za Balkan-Handball.com u miks zoni „Lanxess Arene“, Kiril Lazarov, uz Filipa Jihu, igrač dana na F4 u Kelnu.

ARPAD ŠTERBIK: „KIL JE JAČI OD SVE TRI EKIPE ZAJEDNO“

– Zadovoljan sam, jer smo dobili utakmicu u kojoj nismo posebno igrali, a mi, golmani, nismo ništa branili posebno. Sa ovakvom odbranom je teško dobiti neku utakmicu. Nisam zadovoljan s tim delom. Prvi cilj smo ispunili, došli u finale.

U poslednjih 15 minuta, i odbrana je funkcionisala…

– Imamo problema jer smo igrali bez dva stuba u odbrani, Jurkieviča i Gvardiole. U prvom poluvremenu smo primili dosta lakih golova iz kontre i polukontre….

Kil…

– Kil, ako sklopimo sve tri ekipe, jači je od svih. Borićemo se. Dosta puta smo pravili iznenađenje u dresu Siudad Reala. Borićemo se, favoriti sigurno nismo, ali nećemo izaći da nas pregaze.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball