Kadeten pao u Bitolju, Josip Perić vodio do pobede! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Kadeten pao u Bitolju, Josip Perić vodio do pobede!

Veliku pobedu izvojevao je Eurofarm Pelister u 8. kolu EHF Lige Evrope! Na herojskim krilima Josipa Perića, makedonski predstavnik uspeo je da savlada Kadeten Šafhauzen 27:26 (15:12), i napravi džinovski korak ka drugom mestu u grupi.

Dugo je tim Željka Babića lomio rivala, i činilo se da ga je slomio deset minuta pre kraja, kada je prvi put poveo sa plus četiri. Međutim, lavovska je bila borba do samog kraja. Švajcarski tim se nije predavao, i smanjio na gol zaostatka na ulasku u poslednjih 60 sekundi.

Međutim, poslednju dilemu razrešio je Josip Perić, ove večeri apsolutno nerešiva enigma za protivnika. Uz mnoštvo asistencija, kreacija, iznuđenih isključenja, reprezentativac BiH, koji zbog bolesti nije igrao pre sedam dana u Francuskoj, stigao je da postigne i sedam golova.

Eurofarm Pelister sada ima dva boda više, ali i bolji međusobni skor od Kadetena. To bi moglo biti dovoljno za drugo mesto, s obzirom da „Zeleni“ u poslednja dva kola gostuju Tatabanji i dočekuju AEK.

EUROFARM PELISTER-KADETEN 27:26 (15:12)

EUROFARM PELISTER: Sekelji 4 odbrane, Kizić 4 odbrane – Perić 7, Taboada 5, Radović 4, Mandalinić 5, Kosteski 2, Markoski 2, Madžovski 1, Građan 1

KADETEN: Pilipović 10 odbrana, Bioska 2 odbrane – Bartok 3, Maroš 3, Zender 6, Šelker 3, Šoper 2, Kutel 2, Šmid 2, Herburger 2, Kaneljas 1

Uskoro opširnije…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *