Kil moćan u Segedinu: Branilac titule jednom nogom u četvrtfinalu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Kil moćan u Segedinu: Branilac titule jednom nogom u četvrtfinalu

Kil moćan u Segedinu: Branilac titule jednom nogom u četvrtfinalu

Marko Marjanović
0 komentar

Očekivalo se da dvomeč između Pik Segeda i Kila bude jedan od najneizvesnijih parova osmine finala EHF Lige šampiona, ali je branilac titule demonstrirao silu u Segedinu i obezbedio više nego lagodnu prednost pred revanš na Baltiku – 28:33 (13:21).

Kil je razbio Patorovu četu još u prvom poluvremenu. Košmar domaćeg tima najavljen je na samom početku, kada su crno-beli poveli sa 3:0, pa 6:2. Duvnjak, Sagosen i Rajnkind su radili šta su hteli protivničkoj zoni, oporavljeni Landin se vratio u prepoznatljivu formu, a prednost je rasla do ogromnih plus devet u finišu prvog dela – 12:21. 

Pik Seged je uhvatio vazduh tek kada je među stative stao Mirko Alilović, i sa nekoliko odbranjenih zicera pokrenuo svoj tim, koji je znatno ubrzao igru i sa dve serije od po 3:0 smanjio na podnošljivijih 20:25. Međutim, „Zebre“ su uspele da uvedu utakmicu u svoj ritam i ponovo preuzmu kontrolu. Pozicioni napadi Jihinih momaka bili su izvrsni, i sve je zavisilo od realizacije u kojoj je prednjačio Sagosen. 

Kil se vratio na plus sedam, ali je domaćin u završnici smanjio na pet razlike i sačuvao kakvu-takvu nadu da za sedam dana može napraviti prvoklasnu senzaciju u Nemačkoj. 

Najsvetlija tačka u poraženom taboru bio je srpski reprezentativac Bogdan Radivojević sa šest pogodaka. 

PIK SEGED-KIL 28:33 (13:21)

Pik Seged: Alilović 10 odbrana, Mikler 2 odbrane – Radivojević 6, Šoštarić 3, Stranovski 1, Vujin 1, Mačkovšek 2, Kaneljas 2, Kašparek 3, Kalman 4, Bodo 3,  Banhidi 3

Kil: Landin 15 odbrana, Anderson 1 odbrana – Sagosen 8, Rajnkind 7, Duvnjak 4, Zarabec 3, Magnus Landin 3, Vinček 5, Ekberg 3, 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball