Kolštad prejak za domaćina u Bitolju - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Kolštad prejak za domaćina u Bitolju

Kolštad prejak za domaćina u Bitolju

Istorijska slika iz Bitolja, ali su "Zeleni" još uvek "zeleni" za timove poput norveškog prvaka.

Marko Marjanović
0 komentar

Preko 3.000 navijača je sa tribina dvorane „Boro Čurleski“ dočekalo povratak svog kluba u elitno evropsko takmičenje, uz nadu da se može iznenaditi favorizovani rival. Ipak, ta nada je ugašena prerano – 22:31 (10:16).

Ekipa Koštada je pitanje pobednika rešila mnogo ranije od očekivanog – već u prvih dvadesetak minuta. Čeličnom odbranom, tim sastavljen od norveških asova i kapitena Islanđanina, samleo je napad Eurofarm Pelistera.

Pogodio je Radivojević u prvom napadu iz mrtvog ugla, ali je potom 11 minuta mreža Bergeruda bila začarana, što su Sagosen i drugovi iskoristili da se odvoje na 7:1. 

Ni rani tajm-aut, pa promena komletne bekovske linije i pivotmena, nije uspela da naudi Kolštadu. Zahvaljujući prejakoj zoni 6:0, ali i svojoj dobroj partiji, Bergerud je do 52. minuta bio na preko 50 posto uspešnosti. 

Pred suprotnim golom nije zanimarljiv bio defanzivni otpor momaka u zelenim dresovima, ali bi gosti uglavnom nalazili način da stvore šanse krilima, koja su bila neumoljiva. Posle prilaska na 7:3, makedonski šampion nije do kraja uspeo da ozbiljnije ugrozi protivničko vođstvo.

Bogdan Radivojević najefikasniji u poraženom taboru sa šest golova, dva više od Cehtea a tri od Borzaša. 

Kod Kolštada, levo krilo Adrijan Alberg je postigao devet golova, a desno, Guđonson, sedam. Bergerud je sakupio 21. odbranu.

U narednom kolu Lige šampiona Eurofarm Pelister gostuje danskom Olborgu, dok Kolštad na svom terenu igra protiv poljskog Kjelca. Utakmice drugog kola igraju se 20/21. septembar.

LIGA ŠAMPIONA, 1. KOLO:

Eurofarm Pelister – Kolstad 22:31 (10:16)

Kjelce – Olborg 31:34 (15:18)

GOG – Celje (u toku)

Monpelje – Barselona (u toku)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball