Konačno lepa vest: Đerona i Cupara negativni - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Konačno lepa vest: Đerona i Cupara negativni

Konačno lepa vest: Đerona i Cupara negativni

Marko Marjanović
0 komentar

Porast broja zaraženih virusom kovid-19 nije zaobišao ni selekcije koje se pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo (13-30. januar 2022, Slovačka i Mađarska). Evropska rukometna federacija suočena sa novonastalom epidemiološkom situacijom tokom prethodnih nekoliko dana donela je odluku o izvesnim izmenama procedura usled datih okolnosti. U slučaju pozitivnih nalaza na PCR testovima umesto dosadašnjih predviđenih 14 dana, period izolacije je smanjen na 5 dana i u slučaju dva uzastopna negativna testa u razmaku od 24 sata učesnicima će biti odobren nastup na takmičenju.

Lepe vesti za reprezentaciju Srbije jesu da su nakon ponovnog PCR testiranja rezultati negativni u slučajevima selektora Tonija Đerone, kao i reprezentativca Vladimira Cupare.

Podsećamo, nakon prvobitnih šest pozitivnih nalaza nalaza među reprezentativcima i članovima stručnog štaba – Vladimira Cupare, Bogdana Radivojevića, selektora Tonija Đerone, trenera golmana Dimitrija Pejanovića, fizioterapeuta Petra Radulovića i šefa delegacije Milorada Krivokapića, utvrđena su četiri nova pozitivna slučaja na antigenskom testiranju kod reprezentativaca Stevana Sretenovića, Ilije Abutovića, Dragana Pešmalbeka i Nemanje Zelenovića, što je i PCR test kasnije potvrdio.

Trenažni proces srpske selekcije je u međuvremenu obustavljen, kako bi se sprečili novi slučajevi zaraze.

Ipak, PCR testiranje 6. januara donelo je tri nova pozitivna nalaza u slučajevima Vanje Ilića, pomoćnog trenera Žikice Milosavljevića i fizioterapeuta Vladimira Radulovića.

Zdravstvena komisija Rukometnog saveza Srbije, na čelu sa dr. Dejanom Stanojevićem aktivno se uključila u organizaciju načina rada i trenažnih aktivnosti rukometne reprezentacije Srbije shodno novim okolnostima i u svakodnevnim je konsultacijama sa Evropskom rukometnom federacijom, Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ kako bi se oformio plan realizacije priprema naše rukometne reprezentacije.

Selekciji su zatim naknadno priključena tri igrača sa šireg spiska reprezentacije – Vukašin Vorkapić, Mihajlo Mitić i Mladen Šotić. U novonastalim okolnostima igrači koji su van karantina u Staroj Pazovi su tokom jučerašnjeg dana imali individualne treninge kako bi se obezbedio optimalan nivo fizičke pripreme uoči Evropskog prvenstva.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball