Konačno lepa vest: Đerona i Cupara negativni - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Konačno lepa vest: Đerona i Cupara negativni

Konačno lepa vest: Đerona i Cupara negativni

Marko Marjanović
0 komentar

Porast broja zaraženih virusom kovid-19 nije zaobišao ni selekcije koje se pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo (13-30. januar 2022, Slovačka i Mađarska). Evropska rukometna federacija suočena sa novonastalom epidemiološkom situacijom tokom prethodnih nekoliko dana donela je odluku o izvesnim izmenama procedura usled datih okolnosti. U slučaju pozitivnih nalaza na PCR testovima umesto dosadašnjih predviđenih 14 dana, period izolacije je smanjen na 5 dana i u slučaju dva uzastopna negativna testa u razmaku od 24 sata učesnicima će biti odobren nastup na takmičenju.

Lepe vesti za reprezentaciju Srbije jesu da su nakon ponovnog PCR testiranja rezultati negativni u slučajevima selektora Tonija Đerone, kao i reprezentativca Vladimira Cupare.

Podsećamo, nakon prvobitnih šest pozitivnih nalaza nalaza među reprezentativcima i članovima stručnog štaba – Vladimira Cupare, Bogdana Radivojevića, selektora Tonija Đerone, trenera golmana Dimitrija Pejanovića, fizioterapeuta Petra Radulovića i šefa delegacije Milorada Krivokapića, utvrđena su četiri nova pozitivna slučaja na antigenskom testiranju kod reprezentativaca Stevana Sretenovića, Ilije Abutovića, Dragana Pešmalbeka i Nemanje Zelenovića, što je i PCR test kasnije potvrdio.

Trenažni proces srpske selekcije je u međuvremenu obustavljen, kako bi se sprečili novi slučajevi zaraze.

Ipak, PCR testiranje 6. januara donelo je tri nova pozitivna nalaza u slučajevima Vanje Ilića, pomoćnog trenera Žikice Milosavljevića i fizioterapeuta Vladimira Radulovića.

Zdravstvena komisija Rukometnog saveza Srbije, na čelu sa dr. Dejanom Stanojevićem aktivno se uključila u organizaciju načina rada i trenažnih aktivnosti rukometne reprezentacije Srbije shodno novim okolnostima i u svakodnevnim je konsultacijama sa Evropskom rukometnom federacijom, Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ kako bi se oformio plan realizacije priprema naše rukometne reprezentacije.

Selekciji su zatim naknadno priključena tri igrača sa šireg spiska reprezentacije – Vukašin Vorkapić, Mihajlo Mitić i Mladen Šotić. U novonastalim okolnostima igrači koji su van karantina u Staroj Pazovi su tokom jučerašnjeg dana imali individualne treninge kako bi se obezbedio optimalan nivo fizičke pripreme uoči Evropskog prvenstva.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball