KONSTANCA STIŽE U STRUGU - Šundovski traži formu na "ženskoj plaži" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa KONSTANCA STIŽE U STRUGU – Šundovski traži formu na „ženskoj plaži“

KONSTANCA STIŽE U STRUGU – Šundovski traži formu na „ženskoj plaži“

zika.bogdanovic
0 komentar

Vodila su reprezentaciju Makedonije mnoga velika rukometna imena, ali najveći uspeh vezan je za domaćeg trenera – Zvonka Šundovskog, koji je sa selekcijom svoje zemlje osvojio peto mesto na Evropskom prvenstvu u Srbiji 2012. godine. Bile su to berićetne godine za makedonskog stručnjaka, koji je sa rumunskom Konstancom 2013. i 2014. osvojio nacionalni šampionat. Klub se raspao 2015. godine, pa ponovo formirao i stabilizovao, osvojio Kup u protekloj sezoni, a od ovog leta, ponovo je na klupi Šundovski, koji je u međuvremenu vodio ĆSM Bukurešt.

Finansijski stabilan klub sa crnomorske obale sa budžetom od 2.2 miliona evra, od vajkada je bio magnet za trenere i igrače sa ovih prostora. Tako i u ovosezonskom sastavu, pored Šundovskog i njegovog pomoćnika Marka Isakovića, mesta ima za veliki broj Ex-YU internacionalaca.

Tu su makedonski reprezentativni čuvar mreže Nikola Mitrevski, srpski pivotmen Zoran Nikolić, levi bekovi Velko Markovski (defanzivac) i Crnogorac Stevan Vujović, na sredini Janko Kević, Dalibor Čutura i Nemanja Mladenović, a na desnom beku dvojac Nikola Crnoglavac i Dejan Malinović.

Sve njih imaće prilika da gleda publika u Strugi na 46. međunarodnom turniru koji je na programu od 15. do 19. avgusta.

Prethodnih godina „ženska plaža“ je imala priliku da vidi rumunske ekipe Steaue i Dinama iz Bukurešta.

STRUGA 2018 – Osam ekipa, stižu Celje, Bešiktaš, Konstanca, Tuluz, Alingsas, Železničar…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball