KRAJ ERE: Suze na oproštaju Gerbic i Amorim (FOTO) – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

KRAJ ERE: Suze na oproštaju Gerbic i Amorim (FOTO)

Ubedljivom pobedom nad CSKA u borbi za treće mesto na fajnal-foru u Budimpešti, stavljna je tačka na spektakularnu eru vladavine Đera u Evropskom rukometu. Taj period tokom kojeg je osvojeno pet titula šampiona „Starog kontinenta“, obeležile su dve rukometašice, velike zvezde za čija se imena vezuju svi uspesi ovog kluba.

Anita Gerbic (38) i Eduarda Amorim nisu se oprostile od mađarskog velikana novom titulom, ali ih imaju dovoljno u svojim riznicama kako bi prebolele tu činjenicu. Provopomenuta legenda, najveća ikada u svojoj zemlji, stavila je tačku na 24-godišnju igračku karijeru, koju je u potpunosti posvetila Đeru. 

Za 24 godine u zeleno-belom dresu, dostigla je neslućene visine – igrala je osam finala Lige šampiona, osvojila pet trofeja, postala najbolja na svetu 2005. godine. Računajući domaća i internacionalna takmičenja, osvojila je 33 trofeja za skoro dve i po decenije profesionalnog bavljenja rukometom.

Najbolja Brazilka svih vremena, tri godine mlađa Eduarda Amorim Taleska, odlazi iz Đera nakon 12 godina. I ona je bila vinovnik i značajan faktor u svih pet evro titula, ukupno je osvojila 26 titula u dresu mađarskog giganta, a za najbolju na planeti proglašena je 2014. godine. „Duda“ će karijeru nastaviti u ekipi Rostova iz Dona.

Fantastična fotografija u naslovu ove objave, govori više od hiljadu reči…Završena je fantastična era Đera. Počinje nova, i to sa trenerm povratnikom na mesto najvećih uspeha – Ambrosom Martinom.

FOTO:  Tibor Szőcs.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *