Larvik lagano do borbe za titulu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Larvik lagano do borbe za titulu

Larvik lagano do borbe za titulu

Marko Marjanović
3 komentari

Norveški šampion Larvik, prvi je finalista Lige šampiona za dame. Favorit je u potpunosti opravdao očekivanja prvog polufinala MVM EHF FINAL 4 u Budimpešti, savladavši Dinamo Sinaru sa 31:22 (16:13).

Tim Gustava Olea Gjekstada je vodio čitavim toko meča, ali je Dinamo uspevao da održi altivan rezultat tokom prvih 30 minuta. Norvežanke nisu uspevale da povedu sa četiri razlike, dok je sa druge strane Daria Dmitrieva pravila probleme protivniku sjajnim soo partiturama u napadu.

Ipak, u nastavku je Larvik potvrdio svoj kvalitet. Serijom od 5:0, za koje je najzaslužnija raspoložena Anja Edin Hamerseng, prednost je narasla na 21:14, čime je stavljena tačka na nedoumicu oko prvog finaliste. Ruski prvak nije uspeo do kraja da smanji ispod minusa od pet golova, a konačan rezultat predstavlja i maksimalnu prednost pobednika.

Nora Merk nije briljirala u ovoj utakmici, ali zato jeste Rigelhut Koren, postigavi devet golova (čak osam u prvom poluvremenu). Anja Edin Hamerseng, Nora Merk i Marit Frafjord postigle su po četiri. Na drugoj strani, Daria Dmitrieva je postigla sedam golova, dva više od Natalije Danšine.

Osim što je ostvario plasman u veliko finale, Larvik je zadržao maksimalan učinak u ovosezonskoj Ligi šampiona: 15 mečeva – 15 pobeda

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball