Balkan-Handball.com

LAVOVI U KAVEZU: Kristijanštad iznenadio Leven

Rajn Nekar Leven je poražen drugi put za redom na gostovanju u VELUKS EHF Ligi šampiona. Posle Vardara, neprikosnovenog lidera Bundeslige srušio je i švedski šampion Kristijanštad, 32:29 (20:12). Rezultat na poluvremenu dovolno govori o dominaciji domaćina tokom prvog meča 6. kola u grupi B. „Lavovi“ su u finišu uspeli samo da ublaže poraz.

Briljirao je crnogorski golman Nebojša Simić, koji je ubeležio 19 intervencija protiv moćnog rivala. U polju, Džamaili je blistao sa osam golova, dok su Cederholm i Tolbring postigli po šest. Na drugoj strani, u ekipi nije bilo Genshajmera. Najefikasniji je bio Endi Šmid sa sedam pogodaka, jednim više od Egdala du Rica.

Trumfom protiv tima iz Manhajma, Kristijanštad se vratio u borbu za prolaz u sledeću fazu. Šveđani sada imaju četiri boda, poput Pik Segeda i Monpeljea koji tek treba odigraju svoje mečeve šestog kola. Leven je ubeležio drugi poraz u takmičenju, a i u sezoni uopšte, te je ostao na šest poena.
Večeras je odigran i meč u Rusiji, u okviru grupe C, gde su Čehovski Medvedi za gol bili bolji od Tatran Prešova, 29:28. Šest golova dao je Kovalev,  po pet  Kotov i Santalov.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *