Lazar Kukić: Konačno verujemo u bolje dane! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Lazar Kukić: Konačno verujemo u bolje dane!

Lazar Kukić: Konačno verujemo u bolje dane!

Marko Marjanović
0 komentar

Momak koji se prethodnih godina profilisao kao prva opcija na poziciji srednjeg beka u srpskoj reprezentaciji, Lazar Kukić, odazvao se pozivu novog selektora Tonija Đerone i došao na premijerno okupljanje, tokom kojeg ipak neće biti planiranih kvalifikacionih mečeva sa Belgijom i Grčkom zbog pandemije koronavirusa. Kukić je pred novu sezonu promenio sredinu, ali je ostao na Iberijskom poluostrvu, pošto je iz Španije otišao u Portugal, gde brani boje ambiciozne lisabinske Benfike.

-Prezadovoljan sam uslovima u klubu. Nastavljam sam radom u tom španskom sistemu, jako mi prija saradnja sa Ćemom Rodrigezom. Zaista se osećam odlično u novoj sredini tokom prvih par meseci – počinje talentovani plejmejker razgovor za Balkan-Handball.com

Izostao je očekivani plasman Benfike u EHF Ligu Evrope, koliko vas je to poremetilo?

-Pa poremetilo nas je, realno, to jeste kiks i neuspeh za klub kakav je Benfika, ali mislim da nije neka ogromna katastrofa. Došlo je puno novih igrača, nov trener, nova koncenpcija, treba vremena da sve to profunkcioniše kako treba. Verujem da ćemo rasti kao ekipa kako vreme bude odmicalo, mislim da ćemo biti pravi posle nove godine. Ne mogu reći da je dobro što ne igramo Evropu, pošto portugalska liga nije naročito jaka, pored Sportinga i Porta ima još samo četiri, pet ekipa koje znaju da igraju rukomet, ostale su dosta slabe. Nije dobro počela sezona, ali ne ostaje nam ništa drugo nego da se potrudimo da napredujemo.

Početak saradnje sa Ćemom…

-Bio je vrhunski igrač, zna kako da nam pristupi, svakom pojedinačno. Vidi se da zna šta radi. Imamo više nego korektan odnos, mislim da će postati odličan trener, neosporno je veliko znanje što se same igre tiče. Svaki trener ima neku svoju viziju, rekao bih da mogu pokupiti još neke vrlo važne i korisne stvari od Ćeme, koliko god da je rukomet sličan onome koji sam igrao u ASOBAL-u. 

Lazar Kukić kao srednji bek treba da daje golove, ali treba i da razigrava saigrače…

-Kao i svaki igrač, i ja volim da postižem golove, volim da imam dobru statistiku. Ali dobro, u tom nekom modernom rukometu, ili bolje reći  španskom sistemu koji preovladava Evropom trenutno, zna se da je srednji bek motor i mozak ekipe koji u isto vreme treba da igra svoju igru i da pravi balans, da prepozna kada treba da napadne sam a kada treba da odigra za saigrača.

Sada imaš Španca i za selektora reprezentacija, kakav je bio kontakt sa Đeronom i šta očekuješ od ove EHF nedelje?

-Čuli smo se, objasnio mi šta planira i kako će sve to izgledati. Praktično je novi početak, novi su ciljevi i zaista mislim da ćemo napredovati. Konačno verujem u boljitak u srpskom rukometu. Ovo okupljanje je specifično kao i cela ova godina, stvarno je šteta što neće biti utakmica, ali ako je već tako, treba iskoristiti ovu nedelju da se upoznamo i treniramo zajedno, jer će nam to puno značiti za predstojeći period. 

Pošto nema mečeva, kako ti na papiru izgleda grupa sa Francuskom, Belgijom i Grčkom?

-Naša očekivanja su da se kvalifikujemo, kao prvi ili kao drugi. Treba biti realan, nećemo bežati od uloge favorita protiv Grčke i Belgije. Kvalitetnija smo ekipa i verujem da ćemo pokazati to na terenu. Sa Francuskom treba iskoristiti priliku da se nadmećemo sa jednom takvom velesilom i da naučimo iz utakmica protiv njih, što bi moglo biti od koristi kada budemo igrali protiv favorita na velikim takmičenjima – zaključio je Kukić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball