Červar prinuđen na brojne promene u sastavu: Šaljemo podršku svima koji nisu tu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Červar prinuđen na brojne promene u sastavu: Šaljemo podršku svima koji nisu tu!

Červar prinuđen na brojne promene u sastavu: Šaljemo podršku svima koji nisu tu!

Marko Marjanović
0 komentar

Prvi put nakon Evropskog prvenstva u januaru, okupila se i reprezentacija Hrvatske. Pošto su na pomenutom takmičenju osvojili srebro i diretkno se plasirali na naredno kontinentalno nadmetanje, „Kauboji“se spremaju za EHF Euro Kup.

Ipak, pošto je Slovačka zbog problema sa koronavirusom otkazala meč sa Hrvatskom, selekcija Lina Červara će umesto dva, odigrati tokom ove EHF nedelje samo jedan meč, protiv Mađarske, u subotu, 7. novembra u Osijeku.

Pandemija koronavirusa naterala je selektora Červara da izvrši određene promene u popisu igrača koje je prvobitno pozvao, pošto su otpali Ivan Pešić, David Mandić, Josip Božić – Pavletić, Marin Šipić, Matej Hrstić, Mate Šunjić, Lovro Mihić, Igor Karačić i Marko Mamić, a sa rezervne liste Matej Ašanin i Valentino Ravnić. Neki od njih su zaraženi, dok su drugi u nemogućnosti da se odazovu jer su im klubovi u izolaciji. Ivan Čupić, koji se zajedno sa Štrlekom vraća u nacionalni tim, izašao je iz samoizolacije i odmah se stavio na raspolaganje, dok su sa rezervne liste naknadno pozvani Ante Kuduz i Marin Jelenić.

-Drago mi je da su došli igrači koji su zdravi i koji su bili u mogućnosti da se odazovu. Naše misli su i sa onima koji nisu tu, koji su sprečeni da dođu. Naravno, čekamo naredno okupljanje kada ćemo svi biti zajedno i pripremati se za Svetsko prvenstvo. Šaljemo poruku našim igračima i navijačima, poruku ohrabrenja i nade da svi budemo živi i zdravi i da nam svima bude bolje – rekao je selektor Červar na okupljanju reprezentacije.

Posebnu pažnju medija izazvali su povratnici Ivan Čupić i Manuel Štrlek.

-Sigurno da je ovo nova i nešto drugačija Hrvatska u odnosu na onu iz vremena kada sam ja otišao pre dve i po godine. Uzbuđen sam, srećan što sam ovde ponovo i što sam zdrav – rekao je Čupić.

-Lepo je ponovo doći u reprezentaciju, videti se sa ekipom, trenirati i odigrati utakmicu. Nažalost, situacija je takva kakva je, ali ćemo se truditi da izvučemo maksimum, kako iz treninga tako i iz meča sa Mađarskom u Osijeku, koja takođe dolazi u dosta izmenjenom sastavu. Moramo svi da naučimo kako da se prilagodimo situaciji – rekao je Štrlek.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball