Lazarov: Falilo je ono što možemo dobiti kroz ovakve utakmice - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Lazarov: Falilo je ono što možemo dobiti kroz ovakve utakmice

Lazarov: Falilo je ono što možemo dobiti kroz ovakve utakmice

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezrentacija Makedonije poražena je u SC „Boris Trajkovski“ prvi put od 2015. godine. Bolji je bio Portugal 23:29, u okviru trećeg kola grupe 1 kvalifikacija za EHF Euro 2024.

Ovaj poraz ne bi trebalo da ugrozi drugo mesto koje donosi plasman na kontinentalno nadmetanje narednog januara u Nemačkoj, jer bi balkanksa selekcija trebalo da potvrdi kvalitet protiv Turske i Luksemburga, ali…

-Falio nam je fokus, fokus koji se dobija i gradi baš kroz ovakve mečeve. Nezadovoljni smo jer smo mogli da napravimo bolji rezultat. Znali smo kakvog rivala imamo naspram sebe. Imali su dobro SP, igrali na gol sa nekim od najvećih reprezentacija današnjice.

-Za sledeći meč, trebalo bi svaki segment igra da po malo popravimo. Bilis su fizički jači, izgubili smo puno duela. U igri sa pivotmenom pogotovu, iako smo se dogovorili da to branimo kvalitetno. Primili smo dosta golova sa crte, ne iz pogrešne postavke i kretnje u odbrani, već zbog toga što su tu jednostavno bili fizički jači. Naši igrači su bili u grču, ali nadam se da će vremenom i to nestati.

-Najvažnije je da se plasiramo, bolji smo od Luksemburga i Turske, i to treba da dokažemo na terenu ponovo. Imamo još jedan meč sa Portugalom, i to je ono o čemu treba da razmišljamo, jeer treba da odigramo kvalitetan meč koji će nam biti koristan za budućnost – rekao je nakon poraza selektor Kiril Lazarov.

Posle tri kola, Portugal ima šest bodova, Makedonija četiri, Turska dva, dok je Luksembrug još uvek na nuli.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball