Leon Šušnja: Visla ide u Manhajm po trofej! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Leon Šušnja: Visla ide u Manhajm po trofej!

Leon Šušnja: Visla ide u Manhajm po trofej!

Marko Marjanović
0 komentar

Pored tri nemačka tima – Magdeburga, Rajn Nekar Levena i Fukse Berlina, plasman na završni turnir Lige Evrope u Manhajmu ostvarila je i Visla i Plocka, u kojoj rukometni hleb zarađuju hrvatski internacionalci Lovro Mihić i Leon Šušnja, srpski desni bek Predrag Vejin i bosanskohercegovački defanzivac Mirsad Terzić

Drugopomenuti je vodio rovovsku borbu u revanš meču sa danskim GOG-om, koji je tim Ćavija Sabatea dobio 31:26 i tako nadoknadio minus tri iz prve utakmice. U razgovoru za naš portal, Leon Šušnja je preneo utiske oko plasmana poljskog vicepravaka na fajnal-for, koji je na programu 22. i 23. maja.

-GOG je sjajna ekipa, ima dosta mladih, ali se ističe iskusni Olsen, protiv koga je neverovatno teško igrati. Čovek sve radi iz hoda, samo čeka najmanju grešku odbrane da podeli idealnu asistenciju. Igra im se dosta svodi 1 na 1, bilo je puno takvih duela. 

-U prvoj utakmici, Gidsel je na prepoznatljiv način navlačio po dva igrača i puštao loptu na višak, međutim u revanšu smo uspeli da ga zaustavimo. Dobro smo ih analizirali pred revanš, to je bilo jako bitno. Znali smo da će sve vreme utakmica biti u egalu i da će odlučiti detalji. Imali smo strpljenja, ali i više iskustva na kraju, mirnije smo ušli u završnicu – kaže Šušnja, i nastavlja:

-Svi u klubu su prezadovoljni plasmanom na fajnal-for, svaki igrač želi da učestvuje u jednom takvom spektatklu. Čekamo taj Manhajm, da se obračunamo sa nemačkim timovima. Za klub je ovo veliki rezultat, nikada nije Visla išla dalje od četvrtfinala u Evropi. I igrači i rukovodstvo su ponosni na ovaj uspeh.

Kad smo već tu, imamo veliku motivaciju da napravimo veliki rezultat na fajnal-foru i pokušamo doći do trofeja. Možemo igrati sa svakim od ova tri kluba. Idemo u Manhajm da osvojimo Ligu Evrope – zaključuje hrvatski pivotmen.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball