Balkan-Handball.com

Liga šampiona: Meškov očitao lekciju Kielceu, Seged bolji od Porta

Rukometaši Meškov Bresta dostavili su rukometnom svetu još jedan dokaz da su konačno spremni za korak dalje u EHF Ligi šampiona. U jednoj od retkih dvorana iz kojih prethodnih meseci dobijamo sliku sa publikom na tribinama, beloruski šampion je ubedljivo nadigrao Lomza Vive Kielce, i slavio 35:30 (15:11).

Poljski tim je ostao na prvom mestu grupe A, ali sada, uz isti broj bodova ima i utakmicu više od drugoplasiranog Flensburga, dok je Meškov Brest treći sa tri boda i i tri meča više od PSŽ-a.

Seriju od tri uzastopna poraza u elitnom takmičenju, Meškov Brest je prekinuo na impresivan način. Konačan rezultat ne oslikava dovoljno uverljivo meru u kojoj je domaćin bio dominanta. Momci u plavim dresovima su na krilima sjajnog Matskeviča na golu, te Skubea, Obranović, Pačkovskog, Šumaka i drugih u polju, sredinom prvog poluvremena stekli opipljiviju prednost (12:8), i nisu je ispustili do kraja. Skube je plesao 60 minuta po terenu na radost navijača, dok je Sandro Obranović na sjajan način nadoknadio izostanak Škurinskog i Santalova. 

Ekipa Talanta Dujšebaeva je na kraju i dobro prošla ako se uzme u obzir da je Meškov Brest vodio i sa devet razlike tokom drugog poluvremena. 

Meshkov Brest – Vive Kielce 35-30 (15-11)

Meshkov Brest: Stas Skube 7, Sandro Obranovic 5, Pawel Paczkowski 5, Viachaslau Shumak 5, Mikita Vailupau 4, Artsiom Selviasiuk 3, Vladimir Vranjes 2, Simon Razgor 2, Yahor Budzeika 1, Andrei Yurinok 1.

Vive Kielce: Artsem Karalek 5, Alex Dujshebaev 5, Uladzislau Kulesh 4, Szymon Sicko 3, Sigvaldi Gudjonsson 3, Arkadiusz Moryto 3, Branko Vujovic 2, Michal Olejniczak 2, Nicolas Tournat 1, Tomasz Gebala 1, Cezary Surgiel 1.

Sigurnu pobedu ostvario je i Pik Seged protiv Porta, 35:31 (18:12). Mađarski vicešampion je na samom startu stekao prednost i bez većih problema je čuvao do samog kraja. Neugodni gosti su jedini put ozbiljnije zapretili sredinom nastavka kada su prišli na 25:22, ali je to najviše što su uspeli protiv raspoloženog domaćina.

Szeged – Porto 35-31 (18-12)

Szeged: Jonas Kallman 7, Bogdan Radivojevic 6, Stanislav Kasparek 6, Bence Banhidi 6, Dean Bombac 4, Borut Mackovsek 3, Richard Bodo 1, Joan Canellas 1, Mario Sostaric 1.

Porto: Rui Silva 6, Antonio Areia 4, Miguel Martins 3, Diogo Silva 3, Fabio Magalhaes 3, Victor Iturriza 3, Manuel Spath 3, Diogo Branquinho 2, Leonel Fernandes 1, Alfredo Quintana 1, Andre Gomes 1, Miguel Alves 1.

Grupa A

Lomza Vive Kielce 10-15

Flensburg 9-15

Meškov Brest 11-11

PSŽ 7-8

Porto 11-8

Pik Seged 8-6

Elverum 8-4

Vardar 6-3

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *