Balkan-Handball.com

Ljubomir Vranješ: Imam stvarno dobre momke – Kozina će biti neverovatan

IZ ARENE
TOMISLAV LAURIĆ

Trener pobednika, SG Flensburga, Ljubomir Vranješ, imao je reč nakon pobede u ARENI ZAGREB, gde domaći sastav nije ličio na onaj tim koji je pre desetak dana tražio pobedu na nemačko-danskoj granici.

U Flensburgu +1, u Zagrebu +7. Gdje je istina?

– Negdje između. U Flensburgu su obje ekipe stvarno dobro igrale, bio je dobar rukomet. Mi smo se malo iznenadili kako je Zagreb igrao. Ovdje smo došli sa šest ozljeđenih igrača, nisam znao kako ćemo mi to srediti, odigrati. Ali super, moram reći da su stvarno dobro igrali moji momci. Zapravo, dobro su pobijedili ako tako mogu reći.

Danas Tobi (Karlsson) uopće nije igrao. Jeste li zadovoljni kako ga je Kozina zamijenio?

-Krešo se uči naš sistem. Malo je teže, ali ja sam promijenio u zadnje dvije utakmice da njemu više paše. Naravno, prvo u obrani. Ja sam vrlo zadovoljan s njim. Ovo što je pokazao kod nas je fantastično i Hrvatska može da ima jedno oko na njega sada. On će biti jedan nevjerojatan pivot.

A ima li Flensburg na koga ‘baciti oko’ iz svoje škole rukometa?

-Ima tu dosta igrača. Započeli smo jedan projekt pred tri godine i sad se vidi šta se tu dešava. Ali treba nam još dve godine da bi dobili rezultat toga. Na dobrom smo putu, imamo jedno 3-4 igrača što pratimo i hoćemo da pruže još više u igri.

Prati li se možda i po Švedskoj?

-Imam u Švedskoj tri igrača s kojima sam već u kontaktu. Ja radim malo drukčije. Mi smo dobra ekipa, ali nemamo ekonomske mogućnosti kao druge ekipe. Ja moram 2-3 godine unaprijed da potpišem neke ugovore. Žao mi je što nekolicini iz Zagreba ugovori traju još dosta dugo.

Lase Svan Hansen, desno krilo Flensburga, ovako je video pobedu u Zagrebu:

– Činjenica jest da smo dominirali. Zagreb je dobro otvorio, ali mi smo ukupno gledajući odigrali bolji meč. Odigrali smo čvršću obranu, bolje realizirali svoje prilike.

Je li neigranje Tobiasa Karlssona bilo dio taktike ili je razlog druge prirode?

Tobias se nešto više od tjedan dana pati s istegnućima, ali to nije igralo ulogu. Mislim da je Kozina odradio odličan posao. Vrlo brzo se prilagodio našem sustavu igre dobili smo igrača koji itekako može pomoći.

ŠEBETIĆ: RAZOČARAN SAM

Najbolji u redovima Zagreba, Luka Šebetić, smireno je analizirao učinjeno:

Razočaran sam. Nije lako izgubiti doma, gdje igramo dobro i gdje se teško nose bodovi. Za utakmicu ne možemo reći da je baš bila dobra. Imali smo priliku vratiti se, ali jednostavno nismo kapitalizirali smo što smo mogli.

Ne znam što se dogodilo, teško se svega sjetiti odmah nakon utakmice. Sjećam se samo da je bio egal i Flensburg je odjednom bio na +4. I onda opet stiži, a mogli smo, imali igrača više… Ali četiri razlike je puno, oni su to rutinski priveli kraju.

Ovih sedam razlike zvuči malo ružno…

Pa gledajte, mi smo tu dobili Kiela sedam razlike, a malo tko će reći da smo toliko jači od njih. Tako je i Flensburg dobio nas. Ne znam gdje je prava istina, neka sredina. Sportski se treba priznati da nas je Flensburg pobijedio, rezultatski dokazao u dvije utakmice da je jači. Ali mislim da razlike nije velika.

Nije to bio Zagreb kakvog ja Arena navikla gledati..

Pa slažem se. Nismo se probijali napadački, prelako smo padali obrambeno. To nije bio Zagreb koji je s Veszpremom vodio do 58-59 minute, koji je Wislu dobio na mišiće.

Je li malo ‘frka’ mijenjati Stepančića?

Pa sigurno da uloga jest nova, ali nije nikakva ‘frka’. Ne može te biti frka, predinamičan je ovo sport da se to dogodi.

Bešiktaš je idući protivnik…

Ovo je sport i nitko ne može garantirati pobjedu. No, mislim da imamo dovoljno vremena za pripremiti dobru taktiku i uzeti bodove koji su nam jako važni.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *