LŠ: Metalurg poražen u Logronju, bez šanse za drugi krug - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa LŠ: Metalurg poražen u Logronju, bez šanse za drugi krug

LŠ: Metalurg poražen u Logronju, bez šanse za drugi krug

Marko Marjanović
0 komentar

Rukometaši Metalurgu su izgubli i poslednju  nadu da bi mogli do druge faze VELUX EHF Lige šampiona. Makednoski vicešampion je poražen u Španiji od La Riohe rezultatom 31:25 (16:14).

Sigurno je da će iz ove grupe prve dve pozicije zauzeti tim iz Logronja i Monpelje, dok bi Metalurg u najboljem slučaju mogao biti treći, što je nedovoljno za narednu fazu.

Izabranici Lina Červara su imali aktivan rezultat do 38. minuta (19:19), kada je počeo interval od 10 minuta bez gola u mreži domaćina. Iskusni španski sastav je iskoristio par neuspešnih ataka protivnika sa sedam igrača da se lakim golovima odvoji na nedostižnu razliku.

La Rioha je na golu imala raspoloženog Kapelina (18 odbrana i čak tri gola), a Metalurg ne baš raspoloženog Filipa Taleskog (3/10), na čijim je plećima bio ogroman teret u ofanzivnom delu igre.

Fernandez Perez je bio nerešiva enigma za gostujuću odbranu, postigao je 10 golova, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Ilić sa šest pogodaka, tri više od Taleskog, Peševskog i Obradovića. 

Metalurg je upisao peti poraz u elitnom takmičenju, a u poslednjem kolu koje je na programu u februaru, makedonski predstavnik gostuje Čehovskim Medvedima.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball