Krpež Šlezak pred start EP: Slovenke ne mogu da nas iznenade, strpljenje i srce pobeđuju! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2016 Krpež Šlezak pred start EP: Slovenke ne mogu da nas iznenade, strpljenje i srce pobeđuju!

Krpež Šlezak pred start EP: Slovenke ne mogu da nas iznenade, strpljenje i srce pobeđuju!

Marko Marjanović
0 komentar

Ženska reprezentacija Srbije započinje novi olimpijski ciklus utakmicom sa selekcijom Slovenije na startu Evropskog prvenstva u Švedskoj. Hovet Arena u Stokholmu kapaciteta 8.094 mesta, biće poprište duela u grupi A, u kojoj pored Srpkinja i Slovenki, igraju i reprezentacije Španije i domaćina Švedske.

Pred sam start turnira, selektorka Dragica Đurić, zadovoljna je urađenim.

  • Sve je prošlo prema planu. Imali smo uspešan turnir u Češkoj koji smo osvojili, iako nam rezultat nije bio u prvom planu. Pripreme su prošle bez većih problema. Bilo je par povredica koje su sanirane. Imamo 16 zdravih i ornih igračica koje jedva čekaju da počne Prvenstvo.

Selektor Slovenki Uroš Bregar izjavio je da se bavio skeniranjem srpskog napada. Na šta ste vi obratili pažnju kada je reprezentacija Slovenije u pitanju?

  • Dosta se dobro poznajemo. Naravno, i mi smo njih skenirali, ali neću reći ništa dok se ne završi utakmica. Tek posle utakmice možemo govoriti o tome da li smo u nečemu uspeli. Spremni dočekujemo meč. Slovenija je odlična reprezentacija. Velika je prednost što njihov selektor radi sa dosta igračica u klubu – Krimu, tokom čitave godine. Sve pohvale za Slovenke.

Meč sa Slovenijom, po rečima selektorke, nije „biti ili ne biti“.

  • Igračicama sam rekla da jeste najbitnija utakmica samo zato što je prva. Nama je svaka utakmica bitna. Na svakoj utakmici ćemo pokušati da dođemo do pobede. Španija i Švedska su jako ozbiljne reprezentacije. Očekivala sam da će Španija podmladiti reprezentaciju posle Rija, ali oni to nisu uradili. To može biti i prednost za nas. Početak je olimpijskog ciklusa. Imamo mladu reprezentaciju, ali ne i neiskusnu. Raduje me da imamo četiri debitantkinje. Volim da dajem šansu mladim igračicama. Zaslužile su svoje mesto u avionu za Stokholm.

 

Šta bi bio dobar zaključak EP 2016?

-Postavili smo ciljeve, prvi i osnovni je plasman u drugi krug takmičenja. Kada to ostvarimo, sešćemo se i dogovoriti, šta i kako dalje – zaključila je Dragica Đurić.

Kapiten Katarina Krpež Šlezak u Švedskoj će započeti svoje sedmo veliko takmičenje što je stavlja na prvo mesto u srpskom rukometu od osamostaljivanja 2006. godine. Dvadesetosmogodišnje desno krilo debitovalo je na EP 2008 u Makedoniji, i od tada, odigrala je sva Evropska i Svetska prvenstva na kojima je Srbija učestvovala.

-Raduje me taj podatak. Volim da sam ovde, volim da igram za reprezentaciju. Imamo dobru atmosferu i sve ide dobrim tokom. Najbitnija nam je utakmica sa Slovenkama. Sa tom pobedom sve bi bilo mnogo lakše u nastavku prvenstva.

Slovenija je dobro poznat protivnik. Imala si priliku da upoznaš njihove reprezentativke igrajući u ljubljanskom Krimu.

  • Bregi (Uroš Bregar) je odličan trener. On prati srpsku reprezentaciju, voli je i poštuje način na koji igramo. Njegov sistem je nama poznat. Znamo kako igraju, uglavnom je sve spremljeno za bekove, trče polukontru. Ne mogu da nas iznenade. Važno je da igramo dobro odbranu i trčimo brzo nazad. Ko bude imao više strpljenja, a igrao srcem, pobediće.

Slovenke se posle šest godina vraćaju na međunarodnu scenu…

  • Imaće veliki motiv, šest godina ih nije bilo. Probaće da dokažu da vrede, dugo nisu bile na sceni, a vrede sigurno. Naš motiv je isto veliki. Imamo veliki broj mladih igračica, koje žele da se dokažu. Slovenke jesu najslabije na papiru, ali papir je papir. Neće lako dopustiti da se vrate kući posle prve faze.

Posle Slovenije slede mečevi sa Španijom i Švedskom.

  • Orijentisali smo se na Slovenke, ali gledali smo i video Španije. Ne smemo da se oslonimo samo na jednu utakmicu, ne daj Bože da krene po zlu, moramo da pobeđujemo i u nastavku. Možemo i sa Šveđankama da se nosimo, više puta smo se borili na loptu sa njima. Svaka prva utakmica je najbitnija – zaključila je Krpež Šlezak.

 

Reprezentacije Srbije i Slovenije sastajale su se samo dva puta u zvaničnim mečevima, i to u kvalifikacijama za EP 2014 u Hrvatskoj i Mađarskoj. Skor je 1-1.

Srbija – Slovenija 32:25
Slovenija – Srbija 31:26

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball