Mađari se namučili sa Korejom - Island rasturio Tunis - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Mađari se namučili sa Korejom – Island rasturio Tunis

Mađari se namučili sa Korejom – Island rasturio Tunis

0 komentar

Prognoza da će Korejanci ipak nekoga namučiti na Olimpijskom turniru, pokazala se tačna već u drugom kolu. Mađarska je na kraju slavila 22:19 (7:9), ali pitanje je kako bi se meč završio da severne komšije na golu nisu imale sjajnog Miklera (18 odbrana), a u napadu rastrčanog Lekaija (5), koji je postigao neke od odlučujućih golova. Korejanci su uspeli da „uštopuju“ spore mađarske bekove u prvom poluvremenu i odu na odmor sa 9:7.

Nagoveštaj preokreta, imali smo već u 36. minutu, kada su Mađari preko Haršanjija došli do 10:10, ali se Korejanci nisu dali sve do 45. minuta, kada su poslednji put vodili 16:14. Nakon toga, usledio je veliki pad u napadu Azijata. MAđari su „stisli“ odbranu i napravili seriju 5:0 do 52. minuta – 19:16, kada je selektor Korejanaca zatražio tajm-aut. Ipak, do kraja, Korejanci nisu imali realnu šansu da dođu do bodova. Na 50 sekundi pre kraja, imali su kontru za -1 (21:19), ali je Lekai presekao i završio priču oko pobednika.

U grupi A, Island je demonstrirao silu protiv Tunisa 32:22 (19:9). Od samog starta, rutinski su Palmarson (8), Sigurdson (7), Peterson (6) i ostali „Ribari“ gazili šampiona Afrike. U 18. minutu bilo je 13:3, na startu drugog poluvremena 24:8, a tek su u poslednjih 20 minuta momci Gudmundura Gudmundsona smanjili gas. Kod Tunišana, odlični levoruki šuter Banur, postigao je 10 golova. Tako je Island praktično obezbedio plasman u četvrtfinale, posle pobede nad Argentinom…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball