Mađarice pred eliminacijom - Gabor Elek: Nemamo ni odbranu ni golmane! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Mađarice pred eliminacijom – Gabor Elek: Nemamo ni odbranu ni golmane!

Mađarice pred eliminacijom – Gabor Elek: Nemamo ni odbranu ni golmane!

Marko Marjanović
0 komentar

Iako nije bila u najužem krugu favorita za veliki rezultat na žesnkom olimpijskom turniru, očekivalo se mnogo više od Mađarske u Tokiju. Sa tri poraza u isto toliko mečeva, šanse za plasman u četvrtfinale postale su samo teoretske, a u njih ne veruje previše ni selektor Gabor Elek.

On je bio razočaran porazom od Rusije 38:31 (22:17), a kao so na ranu došla je povreda ramena Zite Šučanski, koju će morati da zameni u sastavu.

-Odbrana se očigledno još uvek nije uigrala, a protiv Ruskinja smo praktično igrali bez golmana, mada ni one ne mogu puno sa ovako lošom defanzivom. Nije moguće pobediti Rusiju sa ovakvom igrom. Nažalost, povredila nam se i Zita Šučanski, moraćemo da je zamenimo.

Ništa zadovoljnija nije bila ni jedna od najiskusnijih u timu, Zuzana Tomori. 

-Veoma sam razočarana, naročito Zitinom povredom. Nismo uspele da napravimo nijedan taktički faul na ovoj utakmici, ostavile smo golmanke na milost i nemilost. Sa ovakvom odbranom, ne bismo mogle savladati nikoga na svetu. Pričale smo puno među sobom nakon poraza od Brazila, ali očigledno nije vredelo. Tužno deluje naša situacija u ovom trenutku, ništa nam ne ide od ruke. Moramo nekako da se podignemo za preostale dve utakmice, pa ćemo videti šta će se desiti na kraju – dodala je Tomori.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball