Francuzi slavili u derbiju dana, Druks bacio bodove u aut! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Francuzi slavili u derbiju dana, Druks bacio bodove u aut!

Francuzi slavili u derbiju dana, Druks bacio bodove u aut!

Marko Marjanović
0 komentar

U velikom derbiju trećeg kola olimpijskog turnira za muškarce, reprezentacija Francuske savladala je Nemačku 30:29 (16:13), zadržala maksimalan učinak i obezbedila plasman u četvrtfinale, dve runde pre kraja preliminarne faze. 

Nemci su još jedan derbi izgubili sopstvenim greškama u poslednjim trenucima. Protiv Španije su napravili dva probijanja u poslednjih 90 sekundi, a ovoga puta je Pol Druks bez ikakvog pritiska bacio dve lopte u aut, u dva odlučujuća poseda za konačan ishod.

Vodila je Francuska od početka do kraja, tokom prvog poluvremena i sa plus četiri, ali su Nemci krajem prvog dela i početkom nastavka napravili seriju za preokret i jedino vođstvo na meču (18:19). „Trikolori“ su surovim kontrama kažnjavali svaku grešku protivnika. U poslednjih 15 minuta su se dva puta odvojili na tri razlike, ali su Nemci oba puta stizali taj deficit zahvaljujući veličanstvenim intervencijama Andreasa Volfa.

Međutim, u prelomnim trenucima meča, Francuzima se ukazao Pol Druks, koji je tri lopte bacio u aut, od toga dve u poslednjih 100 sekundi, u kojih se ušlo pri rezultatu 28:28. Najpre je Kentan Mae efektnom kokicom vratio prednost Francuskoj, da bi razrešenje usledilo nakon sedmerca Uga Deske za nedostižnih plus dva, pola minuta pre kraja.

FRANCUSKA-NEMAČKA 30:29 (16:13)

Francuska: Žerar 9 odbrana/1 gol, Ženti – Port 1, Deska 5 (2), Fabregas 1, L. Karabatić 2, Gigu 4 (1), Abalo 1, Engesan 3, Mae 3, N. Karabatić 2, Turna 1, Mem 6, Remili

Nemačka: Biter 2 odbrane, Volf 5 odbrana – Druks 2, Kastening 7, Kun 2, Šiler, Hefner, Veber 3, Vajnhold 6, Knor, Pekeler 3, Lemke, Gola 3, Genshajmer 3 (3)

U preostalim mečevima Grupe A, Norveška je savladala Argentinu, a Španija Brazil.

Francuska 6

Španija 6

Norveška 4

Nemačka 2

Brazil 0

Argentina 0

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball