Magoda o izboru Smajlagića: Ovo je prekretnica rukometa u BiH! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanBosna i Hercegovina Magoda o izboru Smajlagića: Ovo je prekretnica rukometa u BiH!

Magoda o izboru Smajlagića: Ovo je prekretnica rukometa u BiH!

Marko Marjanović
0 komentar

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je čegendarni Irfan Smajlagić, koji je na toj funkciji zamenio mladog Tonija Čolinu, postavljenog kao privremeno rešenje.

Smajlagić je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio Egipat, RK Bosna Sarajevo, RK Zamet, RK Lokomotiva Zagreb, RK Čakovec, omladinske selekcje Hrvatske kao i reprezentaciju Irana, što mu je poslednji posao u karijeri do postavljanja na mesto selektora BiH.

U razgovoru za Klix predsjednik RS BiH, Kenan Magoda govorio je o ovom izboru.

„Upravni odbor RS BiH se odlučio za Smajlagića jer imamo istu viziju razvoja rukometa u našoj zemlji. Garantujem da će reprezentacija BiH konačno imati selektora koji će predstavljati viziju koju mi želimo“, kaže Magoda i nastavlja:

„Smajlagić je renomirano trenersko ime i njegova namera je da posloži sistemski omladinske selekcije od čega će u budućnosti imati koristi i seniorska selekcija“, dodaje Magoda.

„Ovo je prekretnica rukometa u BiH. Červar je dobio gotov proizvod koji mu je praktično napravio Smajlagić, a slično želimo da napravi i od naše selekcije. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo uskoro počinju i rezultat će zavisiti od brojnih faktora, ali nama je primarna smjena generacije. Nama treba sistemsko rješenje za budućnost i Irfan je idealan čovjek za to. Novčana sredstava mu nisu bila primarna, on je čovjek kojeg zanimaju dugoročni projekti i dovesti takvo ime u ovako teškoj situaciji u kojoj se savez nalazi je ravno čudu“, zaključio je predsednik saveza.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball