Irfan Smajlagić novi selektor Bosne i Hercegovine - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanBosna i Hercegovina Irfan Smajlagić novi selektor Bosne i Hercegovine

Irfan Smajlagić novi selektor Bosne i Hercegovine

Marko Marjanović
0 komentar

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je čegendarni Irfan Smajlagić (60), koji je na toj funkciji zamenio mladog Tonija Čolinu, postavljenog kao privremeno rešenje.

Smajlagić je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio Egipat, RK Bosna Sarajevo, RK Zamet, RK Lokomotiva Zagreb, RK Čakovec, omladinske selekcje Hrvatske kao i reprezentaciju Irana, što mu je poslednji posao u karijeri do postavljanja na mesto selektora BiH.

Bio je i pomoćnik u stručnom štabu hrvatske seniorske reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2003. i Olimpijskim igrama 2004. kad su Vatreni osvojili zlatne medalje.  

Kao igrač je sa Jugoslavijom osvojio bronzu 1988. godine, a sa Hrvatskom zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti i na Mediteranskim igrama u Francuskoj. Bio je i srebreni sa Hrvatskom na SP-u 1995. godine, te bronzani na prvenstvu Evrope 1994. u Portugalu. 

Smajlagić je potpisao dvogodišnji ugovor, a od prvog dana bio je prva želja čelnika Saveza da preuzme klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Novi predsednik RS BiH Kenan Magoda predložio je upravo Smajlagića za novog selektora, predlog su podržali članovi Upravnog odbora, a potom su počeli i uspešno su završeni pregovori. 

Legendarni stručnjak je odlučio da prihvati ponudu tamošnjeg Saveza, sada ga očekuje veliki izazov. Najpre, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinju za 15 dana.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball