Makedonci i drugi put bolji od Čilea – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Makedonci i drugi put bolji od Čilea

I u drugoj prijateljskoj utakmici sa Čileom u SC „Jane Sandanski“, reprezentacija Makedonije slavila je sa četiri gola razlike – 28:24 (16:12). Balkanska selekcija i dalje čeka odustajanje nekog od učesnika Mondijala kako bi, kao prva zamena, ipak učestvovali na takmičenju u Egiptu.

Makedonija je, kao i pre četiri dana, igrala bez Kirila Lazarova, a selektor Brestovac je ovoga puta izostavio još Stoilova i Tankoskog.

Nakon izjednačenog početka, domaćin je prednost ostvario sredinom prvog dela zahvaljujući odbranama Mitrevskog, odnosno golovima Peševskog i Popovskog za 15:9.

Garalda se u nastavku odlučio za igru 7 na 6, i to je dalo rezultata, pošto su Čileanci prišli na gol zaostatka (19:18). Ipak, stigla je reakcija domaćina u vidu pogodaka Kuzmanovskog, Miševskog i Popovskog za bezbednih 26:21, čime je pitanje pobednika rešeno.

MAKEDONIJA: Mitrevski (8 odb.), Danilovski (1 odb.), Tomovski (2 odb.), Velkovski 2, Kuzmanoski 2, Taleski 3, Markoski 2, Kuzmanovski 4, Kosteski 2, Lazarevski, Krstevski 2, Popovski 3, Georgievski, Mladenović, Peševski 3, Madžovski 1, Serafimov 2

ČILE: Barientos (4 odb.), Garsija (2 odb.), Gonzalez, Sebaljos 1, E. Fojhtman 7, Delgado, Rejes, Frelij 1, Salinas 4, Ileska, Salinas, Bauman, Pavez 1, H. Fojhtman, Kaljejas, Ajala 2, Donogo

Foto: gol.mk

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *