Makedonija bolja od Kuvajta u prvoj pripremnoj utakmici - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Makedonija bolja od Kuvajta u prvoj pripremnoj utakmici

Makedonija bolja od Kuvajta u prvoj pripremnoj utakmici

Marko Marjanović
0 komentar

U prvoj pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, reprezentacija Makedonije je u Mavrovu, gde je trening baza nacionalnog tima, savladala selekciju Kuvajta 31:21 (14:13).

Selektor Kiril Lazarov dao je šansu ,mlađim momcima, kojih ima dosta na širem spisku, a oni su to opravdali dobrom igrom. Šef stručnog štaba, koji je i dalje u sastavu kao igrač, nije ulazio u igru. Nisu igrali još Kuzmanovski, Mitrevski i Velkovski, pa su puno minuta na borilištu proveli Đorgiev, Simonovski, Mitev i Stojković.

Azijska selekcija bila je potpuno ravnopravna u prvom poluvremenu, ali je Makedonija furiozno otvorila drugi deo i brzo rešila pitanje pobednika. 

Balkanska reprezentacija je drugo poluvreme započela serijom 8:0, sačuvala mrežu do 43. minuta, a potom rutinski do kraja čuvala veliku prednost.

Najefikasniji je bio Martin Serafimov sa sedam golova, Taleski je dodao pet, a po četiri Ojleski i Madžovski. Martin Tomovski sakupio je šest odbrana, Marko Kizić jednu manje.

Makedonci će već u sredu ponovo igrati sa Kuvajtom na istom mestu, dok će trećeg i četvrtom januara odigrati i dve utakmice sa Izraelom.

Selekcija Kirila Lazarova će se na Evropskom prvenstvu takmičiti u grupi sa Danskom, Slovenijom i Crnom Gorom.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball