Balkan-Handball.com

Marin Šego u iščekivanju poljskog derbija: „Kielce kvalitetnije, ali nema bele zastave“

Posle nekoliko uspešnih godina u Zagrebu, Marin Šego (27) se upustio u prve međunarodne izazove u poljskoj Visli iz Ploka i čini se, nije pogrešio. Ambiciozni poljski vicešampion, formirao je ekipu koja je bila nadomak EHF Lige šampiona, a koja će u novoformiranom EHF Kupu imati šta da kaže i pokaže. Ruski Sungul iz Sežinska, ne bi trebalo da predstavlja ozbiljniju prepreku. Dok je njegov kolega, Kasper Hvit izjavio posle žreba (KIF – Permski Medvedi) da njegovu ekipu čeka dug put “Ako je Moskva tek na pola puta, onda to mora da je baš daleko”, Šego, Nenadić, Toromanović, Eklemović i Nikčević neće imati tih problema, s obzirom da je Poljska još najbliže inostranstvo prostranoj Rusiji…

– Ne možemo biti zadovoljniji nakon žreba. Previše informacija o Rusima nemamo za sada, ali mislim da smo dosta kvalitetnija ekipa. Moramo ozbiljno pristupiti utakmici i ne bi trebalo da bude iznenađenja – kaže momak iz Međugorja na početku razgovora za BH.

Niste uspeli da dođete do Lige šampiona preko “Wild Card” turnira, ali se to teško moglo očekivati…

– Šteta što nismo uspeli, bili smo blizu. U prvenstvu smo sve dobili, sada čekamo Kielce da nam dođe posle EHF nedelje, borićemo se.

Mnogi se pitaju, može li se Visla suprostaviti šampionu (11. novembar)?

– Apsolutno su bolja ekipa od nas. Kvalitetniji jesu, ali to ne znači da ćemo ih sačekati sa belom zastavom.

Poljski rukomet je u ekspanziji, a dva vrhunska kluba predvode taj novi talas. Kako je igrati u Poljskoj, a kako je živeti?

– Sve što ste dobro čuli, istina je. Klub je ekstra organizovan, moje je samo da igram, a ni za šta drugo se ne moram brinuti, što je retko u današnje vreme, s obzirom na krizu. Porodica se dobro aklimatizovala. Jakov i Lucija već idu u vrtić, dobro su se snašli, može i po polski malo, a supruga i ja napokon uživamo u samoći – kaže kroz smeh Marin i dodaje:

– Ljudi su stvarno zagrejani za rukomet. Gledaju ga porodično, dolaze na utakmice, prate, znaju igrače i protivnike. Navijači su nam neverovatna podrška. Takvo navijanje ćete retko gde naći u rukometu. Prate nas na svakoj utakmici u gostima, samo reči hvale imam za njih.

Nisi prvi golman u nizu, koji je odlaskom iz Zagreba izgubio reprezentativni status. Nema ten i ovog puta na spisku Slavka Goluže za mečeve kvalifikacija za EHF EURO 2014…

– Nemam komentara, to je priča za sebe. Zvuči kao kliše, ali ću ga ponoviti. Moje je da treniram, a na selektoru je sve ostalo – zaključio je Šego.

4 Comments

 1. Kiko

  30/10/2012 at 08:43

  Ah moj Goluža!!!

 2. Pingback: Venio Losert u Poljskoj – Balkan u Kielceu! :: Balkan Handball

 3. Pingback: Marin Šego about Polish experience in Plock: “Kielce is better, but we won’t raise a white flag” | Handball Planet

 4. Wisla Plock

  31/10/2012 at 15:37

  super MARIN

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *