Balkan-Handball.com

Petar Nenadić svestan težine zadatka: „Šanse protiv Rusa – 50:50“

S obzirom na broj povređenih igrača, reprezentaciju Srbije čeka izuzetno teška nedelja na početku kvalifikacija za EHF EURO 2014 u Danskoj. Jedan od onih na koga je vreme da podnese teret igre i rezultata državnog tima je i Petar Nenadić, srednji bek poljske Visle, koji je svestan da su pred „Orlovima“ velika iskušenja:

– Čekaju nas dve teške utakmice sa dve izuzetno jake reprezentacije. Sastav se promenio, ostali smo bez nekoliko kvalitetnih igrača i neće nam biti lako. Biće ovo teška nedelja, ali se nadam da će par starijih momaka, uz nas koji dolazimo, to odraditi na najbolji mogući način. Bolje protivnike nismo mogli da dobijemo. Prava prilika da pokažemo šta znamo i koliko možemo. Moraćemo da imamo dobre dane, da bi pobedili Ruse, a zatim razmišljali o Bosni.

Rusi dolaze sa novim selektorom Kulešovim i novom filozofijom?

– Neće biti lako protiv Rusa. Dobili su mnogo promenom stila igre i novim trenerom. Imaju izuzetnu reprezentaciju, maltene Čehovske Medvede u malom. Popunjeni su na svim pozicijama izuzetnim igračima i biće nam mnogo teško. Čak mislim da su šanse 50-50, s obzirom da nama fali igrača, a oni jako dobro igraju u poslednje vreme.

„Skenderija“ vas čeka…

– Imaju odličnu ekipu. Kada neko pobedi Nemačku sa devet razlike, nije za potcenjivanje. Imaju Toromanovića, Tahirovića, Harmandića koji nose reprezentaciju, a tu je i podrška publike. No, fokusiramo se na Ruse, ti bodovi su nam veoma značajni. Mnogo bi rasterećenije otišli u Sarajevo sa dva boda iz Niša.

Meč sa Rusima je na programu u sredu od 20.30 časova.

„ORLOVI“ KOMPLETNI…

Selekcija Srbije je sinoć odradila prvi trening u kompletnom sastavu pred dva kvalifikaciona meča koja su na programu u sredu (protiv Rusije, Hala „Čair“) i nedelju (protiv BiH u sarajevskoj „Skenderiji“). Doduše, nije ni na ovom treningu na čairskoj Gerflor podlozi najbolji sastav Srbije započeo rad u najboljem sastavu, već su im se tokom rada pridružili Šešum i Markez koji su tek u popodnevnim satima letovima iz Nemačke sleteli na aerodrom „Nikola Tesla“ u Surčinu.

2 Comments

  1. darek

    30/10/2012 at 16:14

    Šanse protiv Rusa – 90:10″ brawo Petar

  2. Pingback: Prodanović i Rnić bez rukometa više nedelja :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *