Mario Kelentrić menja Markiša u Gumersbahu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Mario Kelentrić menja Markiša u Gumersbahu

Mario Kelentrić menja Markiša u Gumersbahu

Marko Marjanović
0 komentar

Slavni i trofejni Gumersbah dogovorio je saradnju sa hrvatskim trenerom golmana Mariom Kelentrićem (48). On će na tom mestu zameniti zemljaka Marka Markiša, koji napušta klub nakon dve godine rada. 

Drugi najuspešniji rukometni klub svih vremena trenutno se nalazi u Bundesligi 2. Bori se za povratak u elitu sa HSV-om i Libekeom, koji, šest kola pre kraja, imaju po tri boda više.

Svetski šampion iz Portugala 2003. je potpisao dvogodišnji ugovor sa Gumersbahom, počevši od naredne sezone. Njegovo zaduženje neće biti samo rad sa golmanima prvog tima, već će biti zadužen i za čuvare mreže u mlađim kategorijama. Mario je trenutno trener Sloge iz Doboja i asistent Ivici Obrvanu u reprezentaciji BiH. Prethodno je osam godina radio kao trener golmana u PPD Zagreba, tri godine uporedo i u reprezentaciji Hrvatske.

Od ove takmičarske godine, trener Gumersbaha je donedavna velika zvezda svetskog rukometa, Gudjon Valur Sigurdson. Kelentrić je bio njegov saigrač u TUSEM Esenu – zajedno su osvojili EHF Kup 2005. godine.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball