Marko Bezjak o polusezoni Nexe-a: Imamo još puno toga da pokažemo - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Marko Bezjak o polusezoni Nexe-a: Imamo još puno toga da pokažemo

Marko Bezjak o polusezoni Nexe-a: Imamo još puno toga da pokažemo

zika.bogdanovic
0 komentar

Pet od šest skor je Nexe-a u grupnoj fazi EHF Lige Evrope. Ubedljive pobede nad rivalima u Našicama pratio je poraz od danskog Skjerna u gostima koji je osujetio izabranike trenera Branka Tamšea da u glavnu fazu takmičenja prenesu sva četiri boda. Umesto toga, u duele sa Savehofom i Gorenjem Našičani kreću sa dva boda, ali i sa ulogom favorita, s obzirom na to da su pre samo dve sezone igrali na Final4 turniru u Lisabonu.

– Zasluženo smo pobedili. Bila je prava, teška utakkmica, sli smo pokazali zašto smo prvi u grupi. Idemo napred, možemo optimistično gledati na drugi deo Lige Evrope. Do sada smo pokazali neke dobre igre, imamo još puno toga za pokazati i popraviti. Možemo dići nivo igre ali za sada je bilo dobro i idemo napredrekao je nakon pobede nad Bragom 34:30 u gostima, uz Manuela Štrleka, najzvučnije pojačanje Nexe-a, slovenački srednji bek Marko Bezjak.

Raspored utakmica još uvek nije objavljen. Nexe će odigrati još četiri meča sa Savehofom i Gorenje, odnosno, preneti dva boda iz dvomeča sa Skjernom. Prvoplasirana ekipa iz grupe glavne faze izboriće direktan plasman u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana razigravaće sa isto tako pozicioniranim ekipama iz preostale tri grupe.

Balkan će ove sezone imati tri predstavnika u TOP 16 fazi EHF Lige Evrope.

Pored Nexe-a. tu su i Vojvodina (startuje sa dva boda) i Gorenje (jedan bod). Lovćen i Izviđač završili su sezonu skorom 0-6, dok je skopski Alkaloid osvojio treće mesto u grupi sa tri boda ispred španskog Logronja.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball