Balkan-Handball.com

“MASTERS HANDBALL FANTASY” Ogromno interesovanje za peti Svetski Kup veterana u Omišu!

Već pet meseci pre početka pete edicije najambicioznijeg projekta u svetu rukometnih veterana, „MASTERS HANDBALL WORLD CUP-a“, može se konstatovati da će predstojeći turnir nadmašiti sve prethodne, i postaviti nove granice po mnogim parametrima.

Za spektakl zakazan od 19. do 22. maja naredne godine, interesovanje je probilo sve dosadašnje barijere. Organizatori svedoče da je već sada popunjeno 80% ukupnog rostera, iako su limiti smeštajnog kapaciteta i broja timova ponovo podignuti pred početak prijave.

Kao i prethodnih godina, učešće su već potvrdile ekipe iz mnogih zemalja poput Hrvatske, Poljske, Češke, Slovačke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Austrije, Litvanije, Ukrajine, a po svoj prilici, bajkovitu obalu Jadrana u Omišu kraj Splita posetiće i rukometni gosti iz egzotičnih, neevropskih zemalja.

-Ogroman je broj poziva i zainteresovanih ekipa sa svih krajeva sveta. Svoj dolazak i učešće najavio je i tim iz Gvatemale, ali to nas ne iznenađuje s obzirom da smo prethodnih godina već imali takmičare iz Hondurasa i Brazila – rekao je direktor šampionata, Mario Čaljkušić.

Zbog pandemijskih uslova, prošle godine turnir je umesto u maju odigran u septembru, ali se od 2022. vraća na stari termin (19-22. maj). To znači da će učesnici imati retku privilegiju da punim kapacitetom uživaju u vrhunskom nadmetanju pod svodovima fantastične dvorane „SC Ribnjak“, ali i nezaboravnom druženju u hotelu smeštenom na samoj obali jadranskog mora…

Slogan Svetskog Kupa veterana, i poruka svim rukometnim ljudima sveta – „GAME IS NOT OVER„,

Prijava dostupna i na zvaničnoj Fejsbuk stranici   https://www.facebook.com/MastersHandballWorldCup.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *